Hoppa till huvudinnehållet

Fullt utvecklad brand i garagelänga: ”Spridningsrisk”

Publicerad:
Räddningsstyrkor arbetade med att släcka fullt utvecklad brand i garage på Jannelundsvägen i Degerfors.
Räddningsstyrkor arbetade med att släcka fullt utvecklad brand i garage på Jannelundsvägen i Degerfors. Foto: Kajsa Juslin

En garagelänga på Jannelundsvägen i Degerfors började brinna vid 14-tiden. Det fanns stor risk för spridning, men räddningstjänsten fick branden snabbt under kontroll.

Klockan 14 fick SOS-alarm in ett larm om en brand i ett garage på Jannelundsvägen i Degerfors.

Enligt uppgifter från SOS-alarm är det en garagelänga med totalt sex stycken garage som brinner, och bilar har flyttats från platsen. Det rör sig om en fullt utvecklad brand med spridningsrisk till närliggande garage, säger en larmoperatör som svarar för räddningsregion Bergslagen.

Branden spred sig upp i takstolarna på byggnaden. Räddningstjänsten har därför delat upp sig i två olika sektorer och arbetar med att släcka branden från varsitt håll.

Kristoffer Roden är regional Insatsledare på Bergslagens räddningstjänst.

– Branden började i ett garage och spred sig upp till vinden.

Han säger att det var en fullt utvecklad brand när de kom dit.

– Men vi fick kontroll på branden, det fanns en stor spridningsrisk till närliggande hus. Vi vet inte hur branden startade och det jag fått till mig är att det inte fanns något av värde i just det garaget.

Det finns inga uppgifter om personskador så ambulans har inte behövts tillkallats till platsen.

På plats finns räddningsstyrkor från både Karlskoga och Degerfors, och räddningsarbetet pågick i ett par timmar.

Polisen har spärrat av platsen och inväntar tekniker som ska komma under fredagen. Polisen har rubricerat händelsen som allmänfarlig vårdslöshet utan någon misstänkt. Rubriceringen blir kvar tills man vet vad som startat branden.

  • Foto: Kajsa Juslin
  • Foto: Kajsa Juslin
  • Det brann i en garagelänga i Degerfors under torsdagseftermiddagenKristoffer Rodin, Regional insatsledare
    Det brann i en garagelänga i Degerfors under torsdagseftermiddagenKristoffer Rodin, Regional insatsledare Foto: Kajsa Juslin

Artikeltaggar

BränderBrott, lag och rättDegerforsJannelundsvägenOlyckor och katastrofer

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.