Hoppa till huvudinnehållet

Om ”Fru G” får akut diarré och avbokar läkartid kan det kosta 600 kronor

Publicerad:
Kan inte säga till min tarm att inte bli dålig då eller då. Kanske dags att skaffa blöjor, eller? skriver insändarskribenten. Genrebild.
Kan inte säga till min tarm att inte bli dålig då eller då. Kanske dags att skaffa blöjor, eller? skriver insändarskribenten. Genrebild. Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Man slutar aldrig att förvånas över alla knasiga beslut som tas i Region Värmland. Nu ska avbokningsavgiften till bokade besök inom sjukvården höjas från 400 kronor till 600 kronor om man avbokar tid mindre än 24 timmar före besöket.

Tvingades betala patientavgift trots sjukdom: ”Det finns giltiga undantag”

Hur gör jag, som har en mag- och tarmsjukdom och kan få akut diarré? Jag vet inte när jag kommer i den situationen, så jag inte kan gå ut en dag. Har jag ett inbokat besök inom sjukvården, så kommer jag inte att kunna avboka detta mera än 24 timmar innan. Kan inte säga till min tarm att inte bli dålig då eller då. Kanske dags att skaffa blöjor, eller?

Fru G

Artikeltaggar

BeslutRegion VärmlandSjukvårdVård och omsorg