Hoppa till huvudinnehållet

Aronsson Elfman efter världscuppremiären: ”Jätteglad att jag kan åka skidor”

Publicerad:
Hanna Aronsson Elfman tog sig vidare till andra åket i lördagens världscupslalom i Levi men körde sedan ur.
Hanna Aronsson Elfman tog sig vidare till andra åket i lördagens världscupslalom i Levi men körde sedan ur. Foto: Giovanni Auletta/AP/TT

Hanna Aronsson Elfman tog sig till andra åket i världscupslalomen i Levi som 30:e och sista åkare. Ett andra åk där värmländskan körde ur och Petra Vlhova vann premiärtävlingen.

– Jag är jätteglad att jag kan åka skidor och jättekul att jag kunde starta, säger Aronsson Elfman som gjorde oväntat tidig comeback efter fotskadan.

Aronsson Elfman kommer till start i Finland: ”Superkul att vara tillbaka”

Den här helgen är det premiär för världscupslalomen och det är dubbla tävlingar i Levi, Finland, som gäller.

I lördagens premiär i det första åket slutade Hanna Aronsson Elfman på 30:e plats och värmländskan tog sig alltså vidare till andra åket som 30:e och sista åkare med en marginal på sju hundradelar.

20-åriga Aronsson Elfman från Kils SLK, som oväntat kom till start i Levi efter en fotskada, var 2,91 sekunder bakom ledande Petra Vlhova från Slovakien. Bästa svenska inför andra åket var Sara Hector. Hector var på sjätte plats och 1,43 sekunder efter Vlhova.

Övriga svenskor som gick vidare till andra åket var Estelle Alphand och Anna Swenn-Larsson.

”Har inte skidvanan”

För Hanna Aronsson Elfman blev det inget lyckat andra åk eftersom hon gränslade och körde ur i slutet och hon tog sig alltså inte i mål.

Vlhova var snabbast även i det andra åket och storstjärnan vann slalompremiären med 1,41 sekunder före tyskan Lena Dürr. Katharina Liensberger, Österrike, tog tredjeplatsen.

Sara Hector blev bästa svenska på femte plats och hon var 2,60 sekunder bakom Vlhova.

– Jag är jätteglad att jag kan åka skidor och jättekul att jag kunde starta, säger Hanna Aronsson Elfman om lördagstävlingen:

– Sedan var väl åkningen kanske inte super. Jag har vissa bra partier och kan göra bra svängar. Men jag har inte den här skidvanan eftersom jag inte åkt på två månader. Så käpparna kommer lite fort och jag är lite på hälarna och lite så där, men det är kul att åka i alla fall.

Aronsson Elfman:

– Det var nära att jag inte kom till andra åket i dag men väldigt kul att det blev så, trots att jag hade en ganska stor miss. Jag ska försöka att köra utan missar i morgon, skojar jättetalangen.

Artikeltaggar

Alpina världscupenAlpintAnna Swenn-LarssonEstelle AlphandHanna Aronsson ElfmanKils slalomklubbLena DürrLeviPetra VlhováPremiärerSara Hector

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.