Hoppa till huvudinnehållet

Anna, 26, vill hjälpa barnfamiljer i dyrtider – ordnar julklappsträd

Publicerad:
Anna Lundgren har här ett exempel på hur ett julklappsträd kan se ut.
Anna Lundgren har här ett exempel på hur ett julklappsträd kan se ut. Foto: Privat

Anna Lundgren, 26, i Hagfors vet hur svårt många barnfamiljer kan ha att få ekonomin att gå ihop i juletid. Därför vill hon göra sitt för att hjälpa genom att ordna julklappsträd där familjer kan få plocka julklappar till sina barn.

– Jag vill göra någonting för andra. För jag tror att det är många som inte har råd med julklappar, säger hon.

Anna Lundgren är själv småbarnsmamma.

– Jag vet själv hur dåligt det kan vara ekonomiskt när man har små barn. Jag har en dotter på fem år. Det är skönt att kunna ge tillbaka. Även om man själv varit lyckligt lottad, så är det många som inte är det, kanske lever på bidrag eller är ensamstående. Kan man så ska man ge tillbaka, säger hon.

Anna Lundgren ordnar julklappsträd i Hagfors.
Anna Lundgren ordnar julklappsträd i Hagfors. Foto: Privat

På olika sociala medier i Hagfors uppmanar Anna Hagforsborna att skänka begagnade leksaker till henne som hon kan slå in och hänga upp i ett julklappsträd. Gensvaret har varit enormt.

– Som idag så stod det två kassar här när jag kom hem på lunch med inpackade julklappar och det stod skrivet vilken ålder julklapparna kan vara lämpliga för.

Många har också varit på utförsäljningen av Wanjas leksaker och köpt på sig leksaker som de sedan skänkt till Anna och hennes planerade paketträd.

– Så det blir en blandning av nya och begagnade leksaker, säger hon.

Det blir ett träd i Blinkenbergsparken som kommer att användas som julklappsträd. Under söndagarna 10 december och 17 december ska barnfamiljer kunna komma dit och hämta julklappar till sina barn. Kanske kommer det också att bli julklappsträd ett tredje datum.

– Det beror på hur stort intresse det är och hur mycket leksaker som kommer in, säger Anna.

Artikeltaggar

BlinkenbergsparkenHagforsJulLeksakerMänskligt

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.