Hoppa till huvudinnehållet

Till minne: Johan Bengtsson

Publicerad:
Johan Bengtsson, Linköping, har avlidit 54 år gammal.
Johan Bengtsson, Linköping, har avlidit 54 år gammal. Foto: Privat

Vd Johan Bengtsson vid företaget SGS har gått ur tiden. Han lämnade detta jordeliv den 30 september, endast 54 år gammal.

Johan föddes i Seoul, Sydkorea, och kom som adoptivbarn år 1972 tillsammans med sin bror Mikael till bankdirektör Sigvard Bengtsson och hans hustru Birgitta i Kristinehamn.

Johan blev uppfostrad i en traditionell miljö men med många intryck från företagsvärlden. Hans uppväxt präglades också av hans stora idrottsintresse, bland annat som tävlingscyklist, skridskoåkare och utövare av judo.

Som ung 14-åring hade Johan simskola för barn i Gottbol, Kristinehamn. Efter att Johan avlagt examen vid tekniska gymnasiet i Karlstad, följde utbildning som befäl vid Kristinehamns regemente, därefter avlade han civilingenjörsexamen vid Luleå tekniska universitet. Johan var aktiv som skidlärare i Sälenfjällen och deltog i Vasaloppet. Sitt cykelintresse visade han genom att delta i Vätternrundan.

Johan påbörjade sin yrkesbana som produktionschef vid företaget Alcontrol och därefter fortsatte han sin yrkesbana som vd för företaget. Han bodde tillsammans med sin hustru Kerstin och deras två barn Emelie samt Ella i Linköping.

Johan har förutom egen karriär fungerat som mentor för många i karriären på företagssidan. Johan var en gladlynt person och tog väl hand om företagets personal. Under sin fritid gav han sitt stora varma hjärta till sin familj.

Johan var min systerson. Vi är många som saknar honom.

Britt-Louise Hoberg

Artikeltaggar

AlcontrolDödsfallKristinehamnLinköpingTill minneVasaloppetVätternrundan

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.