Hoppa till huvudinnehållet

Till minne: Ove Lööv

Publicerad:

Ove Lööv lämnar ett stort tomrum efter sig i både Kilsbygden och Kils AIK.

Han var under det yrkesverksamma livet knuten till Posten i Kil och lantbrevbäring med allt vad det innebar av kontakt med allmänheten. Han efterlämnar hustrun Lisbet och tre döttrar med familjer.

Ove var en av de bästa spelarna när Kils AIK kvalspelade till allsvenskan i ishockey 1958. En händelse, som fick hela samhället att vändas upp och ner med klubbar som AIK (Stockholm), Malmö FF och Kenty (Linköping) som gäster på Sannerudsvallens naturisrink.

Kilsborna med flera från omkringliggande orter, gick man ur huse för att följa och heja fram KAIK-spelarna. Nu blev det inget avancemang, men ett härligt minne!

Sannolikt inspirerad av sina äldre bröder, Åke och Bengt, jämte kusinen Erik blev ishockey och fotboll Ove Löövs huvudsporter. Begåvad med ett genuint bollsinne och känsla för spelet, blev han en tillgång för Kils AIK. Att han som 65-åring, i samband med pensioneringen, började spela golf kom inte som någon överraskning för oss som kände honom.

Ove hade en härlig humor parad med stor slagfärdighet, som muntrade upp i vida kretsar. Det skulle förvåna om han hade några ovänner. Han var en ”glad skit”, som vi alla minns med värme.

Bruno Thörnquist

Artikeltaggar

DödsfallIshockeyKils AIKSannerudsvallenTill minne

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.