Hoppa till huvudinnehållet

Krogar i Karlstad drogtestar personal – utan fackligt avtal: ”Uppåt väggarna”

Publicerad:
Reporter William Ankarhake
William Ankarhake
william.ankarhake@nwt.se
Krogar i Karlstad genomför slumpmässiga drogtester på personal för att bekämpa narkotikaanvändning.
Krogar i Karlstad genomför slumpmässiga drogtester på personal för att bekämpa narkotikaanvändning. Foto: Madeleine Sandström

Sedan 2014 har nätverket ”Krogar mot knark i Karlstad” genomfört slumpmässiga drogtester på sin personal. Syftet är att förebygga och minska användningen av narkotika på krogar i staden.

Trots att de flesta krogarna är medlemmar i Visita har testerna inte förhandlats med Hotell- och restaurangfacket.

– Det är uppåt väggarna. Det är så konstigt att man inte kommer på att man måste förhandla med den fackliga organisationen, säger Katrina Kristoffersson, hotell- och restaurangfacket.

I slutet av oktober samarbetade flera krögare i Karlstad med stöd av Karlstads kommun, polisen och Clarahälsan för att underteckna ett avtal som syftar till att minska narkotikaanvändningen på krogar i staden.

Inom ramen för detta samarbete åtog sig krögarna som är en del av nätverket ”Krogar mot knark i Karlstad” att genomföra slumpmässiga drogtester på minst tio procent av sina anställda varje år.

– Testerna är en jättecentral grej i ursprungsidén med Krogar mot knark, att visa att vi inte vill att vår personal ska hålla på med narkotika, säger Magnus Wallgren, samordnare för Krogar mot knark på Karlstad kommun.

– Det har hänt att folk har testats positivt, men det är längesen nu, säger Mimmi Asplund Carlsson på Clarahälsan som kommer att genomföra testerna.

Inga förhandlingar med facket

Bland de 15 krogar som för närvarande är en del av nätverket är åtta av dem medlemmar i Visita och följer därmed kollektivavtal med Hotell- och restaurangfacket.

Trots detta har ingen av arbetsgivarna genomfört förhandlingar med facket angående de slumpmässiga drogtesterna.

– Det är uppåt väggarna. Det är så konstigt att man inte kommer på att man måste förhandla med den fackliga organisationen, säger Katrina Kristoffersson, kassör på hotell- och restaurang facket i Karlstad till Hotellrevyn.

Bara en av krogarna har avtal

Arbetsgivare som är anslutna till Visita har möjligheten att inleda förhandlingar med Hotell- och restaurangfacket för att upprätta ett extra avtal som tillåter alkohol- eller drogtester.

För närvarande har bara en av krogarna i nätverket ett sådant avtal. Trots detta tillåter inte detta avtal slumpmässiga tester på hela personalen, enligt Katrina Kristoffersson.

– Vår bild är att man generellt inte kan göra slumpmässiga tester på samtliga anställda. Det måste finnas en misstanke om missbruk.

Hotell- och restaurangfacket ska nu undersöka hur man ska gå vidare.

– Vi håller på att titta på frågan i sin helhet. Vi ser gärna att medlemmar som har upplevelser av de här testerna hör av sig till oss, säger Katrina Kristoffersson.

När NWT söker Magnus Wallgren är han på semester och ger följande svar i ett mejl:

Jag behöver stämma av mer med krogarna om deras alkohol- och drogpolicy som är en del av krogar mot knarkavtalet och förankringen med facket. Återkommer när jag fått mer information.”

Dessa krogar skrev under avtalet

• Tryckeriet

• O´Learys

• Pitchers

• Nöjesfabriken

• Brasseriet/Royale

• Barón

• Olsson Bazar

• Pinchos

• Hotel Savoy

• Ankdammen

• Pepa Deli

• Cazanova

• Teburu

• Spicy Hot

• Löfbergs Arena

Dessa förbinder sig enligt avtal med Clarahälsan att genomföra slumpmässiga drogtester på sin personal.

Källa: Karlstads kommun

Artikeltaggar

AvtalHandelHotellKarlstadKarlstads kommunKrogarNöje/KulturVisita

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.