Hoppa till huvudinnehållet

Ricky Andreis minns Hans Mosesson: ”Skicklig och inlyssnande”

Publicerad:
”Hans Mosesson tillförde jättemycket till ensemblen”, säger Ricky Andreis som arbetade med honom 2011 i farsen Kuta och kör.
”Hans Mosesson tillförde jättemycket till ensemblen”, säger Ricky Andreis som arbetade med honom 2011 i farsen Kuta och kör. Foto: Lena Richardson

Ricky Andreis minns Hans Mosesson med värme.

– Han var en oerhört skicklig och inlyssnande skådespelare.

De arbetade ihop hösten 2011 då Hans Mosesson spelade kommissarie i farsen Kuta och kör på Hotell Selma Lagerlöf i Sunne.

Ricky Andreis både producerade och regisserade.

Från början skulle rollen ha gjorts av Lasse Brandeby men han gick bort den sommaren.

– Då fick jag tag på Hans Mosesson som hoppade in och gjorde ett fantastiskt jobb. Han var en väldigt skicklig skådis. Med små medel kunde han få fram jättemycket, det var en mycket trevlig bekantskap. I farser blir det lätt att man spelar över men jag tycker att han gjorde det så oerhört avstämt, finurligt och skickligt.

Man spelade runt 10-15 föreställningar under hösten och Hans Mosessons yrkesskicklighet kom inte bara publiken till del.

– Han tillförde jättemycket till ensemblen. Det är väldigt tråkigt att höra att han har gått bort, säger Ricky Andreis.

Hans Mosesson.
Hans Mosesson. Foto: Henrik Montgomery/TT

Artikeltaggar

FöreställningarHans MosessonHotell Selma LagerlöfNöje/KulturRicky AndreisSkådespelareSunneTeater

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.