Hoppa till huvudinnehållet

Mitell: ”En styrka att komma tillbaka tre gånger – men det är en blandad känsla”

Publicerad:
Reporter Solveig Voyce
Solveig Voyce
solveig.voyce@nwt.se
Jubel i Modo efter Theodor Niederbachs mål mot Färjestad.
Jubel i Modo efter Theodor Niederbachs mål mot Färjestad. Foto: JONAS FORSBERG

Modo tog ledningen om och om igen, men Färjestad kvitterade gång på gång.

I förlängningen fick sedan FBK se sig besegrat. Man behåller ändå serieledningen, trots en poäng i Örnsköldsvik.

– En styrka att komma tillbaka tre gånger, men det är en blandad känsla, säger Tomas Mitell efter förlusten.

Tvåmålsskytten har haft FBK:s ögon på sig – blev hjälte för Modo

Det här var Färjestads tredje raka enpoängare, och precis som förväntat visade sig Modo vara en tuff nöt att knäcka. Övikslaget har gått segrande ur alla hemmamatcher utom två den här säsongen - och har dessutom ett långt koppel av hemmasegrar med sig i ryggen från Hockeyallsvenskan.

”FBK vägrade dö – men monstersviten blev för svår att bryta”Följ Färjestad live och chatta med oss

– Det ska man ha respekt för, menar Tomas Mitell. Det var en svängig match. Jag tycker att vi har perioder som var väldigt bra, och perioder som var sämre.

Färjestad hamnade i underläge efter att Mikkel Aagaard gett Modo ledningen tidigt i den första perioden. Joel Kellman kvitterade dryga minuten senare.

Målet videogranskades, då målburen var flyttad ur sitt läge, och godkändes efter en lång titt.

I andra perioden tog Modo ledningen på nytt av Theodor Niederbach, några minuter senare kvitterade Färjestad med en riktig kanon av Magnus Nygren som Olle Eriksson Ek i Modokassen inte hade en chans att ta.

Och samma mönster upprepades i den tredje perioden, där Daniel O’regan satte 3-2 till Modo, men David Tomásek tände hoppet för sitt FBK när han hittade kvitteringen kort därpå.

Här avgör Mikkel Aagaard i förlängningen.
Här avgör Mikkel Aagaard i förlängningen. Foto: JONAS FORSBERG

I förlängningen, som blev en utvisningsrik sådan, kom avgörandet genom Mikkel Aagaard, som alltså blev tvåmålsskytt.

– En ganska jämn match, där vi skapar många lägen. En styrka att komma tillbaka tre gånger, men det är en blandad känsla, menar Mitell som vill se om matchen.

– Det känns ganska svårbedömt, men känslan är att vi skapade tillräckligt mycket för att få med oss i alla fall någon poäng till. Det känns som tre snöpliga förluster nu, där det är väldigt små marginaler.

Nu väntar en natt i Örnsköldsvik för Färjestad innan man på fredagen flyger till Ängelholm. Där spelar man mot Rögle på lördag.

Matchen i korthet

Färjestad föll efter en svängig match, där Modo tog ledningen tre gånger om - och sedan avgjorde i förlängningen (4-3). Färjestad kom ikapp till 1-1, 2-2 och 3-3, i en match som varierade i både tempo och kvalitet.

Färjestads målskyttar var Joel Kellman, Magnus Nygren och David Tomásek.

Artikeltaggar

David TomášekFärjestadFärjestad BK HerrHockeyallsvenskanIshockeyMagnus NygrenMikkel AagaardModoRögle BKSportTheodor NiederbachTomas MitellÄngelholmÖrnsköldsvik

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.