Hoppa till huvudinnehållet

Konkursdrabbade Nordic husbilar kanske kan räddas: ”Vi har flera intressenter”

Publicerad:
Reporter Madeleine Sandström
Madeleine Sandström
madeleine.sandstrom@nkp.se
I augusti begärde Nordic husbilar sig själva i konkurs.
I augusti begärde Nordic husbilar sig själva i konkurs. Foto: Maria Andersson

I augusti begärde Nordic specialhusbilar sig själva i konkurs efter att de polisanmält en tidigare kund för bedrägeri. Nu har alla anställda slutat och konkursförvaltaren letar efter nya ägare.

Det var i somras som ägarna till Nordic specialhusbilar gjorde en polisanmälan efter att en kund ska ha lurat företaget. I samband med bedrägeriet gick företaget i konkurs.

När beskedet kom att Nordic husbilar skulle gå i konkurs reagerade kundklubben.

– Det känns jättetråkigt. För oss har Nordic husbilar varit en trygghet. Att det är en svensk husbil, en året-runt-husbil. Vår son är mer eller mindre uppvuxen i en husbil, i allt från skidbacken till Spanien, sade Katy Forsberg, i en tidigare intervju till NKP.

I en månads tid har konkursförvaltaren Hans Berglund drivit ärendet.

– I september gjorde personalen sina sista arbetsdagar. De fick jobba kvar en månad från och med det datumet som bolaget gick i konkurs, säger han.

Hans Berglund är jurist vid Advokatfirman Allians och konkursförvaltare för Nordic specialhusbilar.
Hans Berglund är jurist vid Advokatfirman Allians och konkursförvaltare för Nordic specialhusbilar. Foto: Advokatfirman Allians

Hur ser möjligheten ut för Nordic att kunna fortsätta driva sin verksamhet?

– Vi har spekulanter på företaget, men jag kan inte bedöma hur stor sannolikheten är. Det finns med som ett av alternativen, säger Hans Berglund.

Skuld på knappt 7 miljoner

Företaget har tillgångar på närmare 10 miljoner kronor, men skulder på närmare 16,8 miljoner kronor. Därmed har de en skuld på 6,8 miljoner kronor, enligt konkursbouppteckningen från konkursförvaltaren.

Hur har intresset sett ut, med tanke på skulderna?

– Vi har annonserat i Dagens industri. Det har kommit ut i medier för husbilar och husvagnar. Vi har haft intresse, men ju närmare slutpunkten man kommer desto färre intressenter finns kvar. Vi har haft sju till åtta intressenter, säger han och fortsätter:

– Det är i slutförhandlingarna med ett antal intressenter. Jag kan inte svara på om det är någon som inom en snar framtid kan ta över verksamheten.

Kan du säga något om polisanmälan?

– Det finns förundersökningssekretess och jag vet inte hur det har gått, avslutar han.

Artikeltaggar

EkonomiHusbilarKonkurserNKPPolisanmälanSkulderSpanien

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.