Hoppa till huvudinnehållet

Säfflebo lurades överföra 190 000 kronor till blufföretag

Publicerad:
Säfflebon lurades att logga in på bank-ID och överföra en stor summa pengar till två konton. Nu är pengarna borta./ARKIVBILD
Säfflebon lurades att logga in på bank-ID och överföra en stor summa pengar till två konton. Nu är pengarna borta./ARKIVBILD Foto: Oscar Olsson/TT

En man i 60-årsåldern har blivit av med 190 000 kronor till ett blufföretag, sedan han blivit lurad av en person på telefon.

Säfflebon blev uppringd av en person som meddelade att han beställt mobiltelefoner till ett värde av 18 000 kronor i sitt företags namn. Men det hade ju inte Säfflebon alls gjort.

– Då sa uppringaren att han skulle koppla målsäganden till hans banks spärrservice. Men ett företag kopplar aldrig en person direkt till en bank. Han lurades att logga in på bank-ID och göra två överföreningar till olika konton, säger Hans Elvingson, förundersökningsledare på polisen i Säffle.

Det hela slutade med att Säfflebon blev lurad på 190 000 kronor. Pengar som nu är borta.

– Men vi har ju kontonumren dit pengarna fördes. Vi får hoppas att det här går att lösa, säger Hans Elvingson.

Artikeltaggar

BedrägerierBrott, lag och rättSäffle

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.