Hoppa till huvudinnehållet

Man hotade att stycka och sänka kvinna i sjön – döms till skyddstillsyn

Publicerad:
En man i Kristinehamn har dömts för olaga hot mot en kvinna.
En man i Kristinehamn har dömts för olaga hot mot en kvinna. Foto: Helena Karlsson

En man i Kristinehamn har dömts till skyddstillsyn efter att ha skickat ett stort antal sms till henne, vissa av dem med hotfullt innehåll.

Det var i juli förra året som mannen, som är i 55-årsåldern, skickade ett stort antal textmeddelanden till kvinnan. I domen finns utdrag som visar att det från mannens mobil skickades 74 meddelanden på fyra dagar.

I några av meddelandena är innehållet hotfullt och mannen ska i dessa ha hotat att döda, stycka och sänka kvinnans kropp i Vänern.

Han ska också ha hotat att slå sönder fönstren till kvinnans bostad.

I tingsrätten berättade kvinnan att hon inte var rädd att mannen skulle ta till våld då han aldrig varit våldsam. Däremot blev hon rädd när han faktiskt kastade in en sten igenom fönstret till hennes bostad.

Mannen döms till skyddstillsyn, både för olaga hot och skadegörelse.

Mannen har även skickat två hotfulla meddelanden till kvinnans mamma, meddelanden med hot som var riktade mot kvinnan.

Mannen förekommer inte sedan tidigare i belastningsregistret och enligt försvarsadvokat ska han ha mått psykiskt dåligt vid tiden för händelserna. Mannen ska även ha haft ef missbruksproblematik.

Det sammanlagda straffvärdet uppgår till ett kortare fängelsestraff och tingsrätten menar att den lämpligaste insatsen här är skyddstillsyn.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättKristinehamnOlaga hotVänern

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.