Hoppa till huvudinnehållet

I NATT: Kraftig brand i lastbil på E18

Publicerad:
Arkivbild.
Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Räddningstjänsten kallades i natt ut till en fordonsbrand mellan Årjäng och Töcksfors.

Larmet kom in vid 02.40-tiden på tisdagen. Enligt uppgifter från räddningstjänsten ska det röra sig om en lastbil som börjat brinna på E18, mellan Hagalund och Gropen.

När man kom fram till platsen ska fordonet ha varit helt övertänt.

Lastbilen uppges vidare ha fraktat kläder. Det finns inga rapporter om några personskador och enligt polisen finns det inga misstankar om brott.

– Det är upprättat en anmälan om brand utan misstanke om brott, men det är inget vi kommer utreda vidare, säger Anders Dahlman, presstalesperson på polisregion Bergslagen.

Strax efter 04-tiden var branden ännu inte släckt. Tre enheter från räddningstjänsten arbetade då med att lasta ur fordonet. En dryg timme senare var branden helt släckt.

Inledningsvis stoppades trafiken helt på E18, men vid 05.30-tiden började trafiken ledas förbi platsen växelvis.

– Ett körfält är fortfarande avstängt, och vi är på plats och släpper på trafiken växelvis, förklarade Anders Dahlman på tisdagsmorgonen.

Vid tiotiden på tisdagen hade vägen öppnats upp som vanligt igen.

Artikeltaggar

ÅrjängBränderE18LastbilarTöcksforsTrafik

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.