Hoppa till huvudinnehållet

Här växer Kristinehamn – områdena som fått fler invånare

Publicerad:
Kristinehamns invånarantal har minskat de senaste fem åren, men vuxit marginellt senaste månaden.
Kristinehamns invånarantal har minskat de senaste fem åren, men vuxit marginellt senaste månaden. Foto: Adina Schnelzer

Under en tioårsperiod har Kristinehamns kommun vuxit med 100 personer. Men det är inte alla delar av kommunen som lockat till sig nya invånare.

NKP har med underlag från nyhetstjänsten Newsworthy statistik över vilka delar av Kristinehamns kommun som vuxit och vilka som tappat invånare.

Störst inflyttning, med 19 procent, är det i områdena Broängen, Presterud och Skärgården. Det rör sig om 475 personer.

Centrala delarna, Bro, har vuxit med tre procent. Björneborg med en procent.

Kommunens södra delar och de norra har varken vuxit eller minskat. Där är befolkningsstorleken ungefär densamma som för tio år sedan.

I området Smedby, Liljebäck och Södermalm har kommunen minskat invånarantalet med ungefär en procent. Strand, Marieberg och Villastaden har minskat med två procent och Fältet, Djurgården har minskat med tre procent. I Kurlanda är minskningen fyra procent och allra störst minskning, fem procent, är det i området Marielund, Jakobsberg, Östermalm.

Artikeltaggar

KristinehamnKristinehamns kommunSamhälleStatistik

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.