Hoppa till huvudinnehållet

Handlar det om en förskola eller?

Publicerad:
Vad handlar det om, Monika Bubholz?
Vad handlar det om, Monika Bubholz? Foto: Tommy Pedersen

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

I all hast så köpte kommunen fastigheten Café August, fast utan att det angavs något riktigt skäl. Annat än av typen att "den kan vara bra att ha". Rykten gjorde dock gällande att det handlade om att man ville ha en förskola där.

Och nu avslöjar VF att det också är, eller var, det som är tanken. Enligt en sekretessbelagd skrivelse inför beslutet står det att det var en förskola som var huvudspåret, men den formuleringen togs sedan bort. Tyvärr bli vi inte klokare av det.

För den normala tågordningen är att barn- och ungdomsnämnden som tar initiativ och tillsammans med teknik- och fastighet tar fram ett antal förslag och utredningar om förskoleplaceringar. Men det har inte skett här. Inga beslut om förstudier har skett.

Initiativet har kommit annorstädes ifrån, oklart varifrån. Det enda man kan säga är att det är ordföranden i teknik- och fastighetsnämnden Monika Bubholz (MP) som drivit på. Hon och de rödgröna måste tala ur skägget. Om förskola var huvudskälet först, varför är det inte riktigt så nu. Eller är det? Vad vill de egentligen med Café August?

Artikeltaggar

Bostad och byggenCafé AugustFastigheterFörskolorKarlstads kommunMiljöpartietMonika BubholzSkola och utbildningTeknikVärmlands Folkblad