Hoppa till huvudinnehållet

”Rena natta” för solcellsparken - allt ljus föll på nya byggvaruhuset!

Publicerad:
Anser kommunledningen att det är viktigare att på sin hemsida uppmärksamma invigningen av en byggvaruhandel i Torsby än nysatsning på grön el i Sysslebäck? Det undrar signaturen ”Nordvärmlänning” som får ett svar direkt av Torsbys kommunalråd Peter Jonsson. Arkivbild från invigningen av solcellsparken som drivs av Näckåns energi.
Anser kommunledningen att det är viktigare att på sin hemsida uppmärksamma invigningen av en byggvaruhandel i Torsby än nysatsning på grön el i Sysslebäck? Det undrar signaturen ”Nordvärmlänning” som får ett svar direkt av Torsbys kommunalråd Peter Jonsson. Arkivbild från invigningen av solcellsparken som drivs av Näckåns energi. Foto: Tommy Pedersen

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Torsbys kommunalråd Peter Jonsson och kommundirektör Thomas Stjerndorff finns med på bild på kommunens hemsida när en byggvaruhandel slår upp sina portar i ”handelscentret” i anslutning till E 45 i Torsby den 28 september. De uttrycker sin glädje över att företaget valt att etablera sig i Torsby och därmed utökat utbudet av butiker till kommunens invånare.

Två veckor tidigare är kommunalrådet med och inviger Värmlands största solcellspark i Sysslebäck. Det lokala energibolaget Näckåns energi, med kommunen som största ägare, står för satsningen på grön energi. ”Näckån verkar för landsbygdsutveckling - inte avveckling” enligt företaget.

De båda länstidningarna har reportage med bilder från invigningen, medan Torsby kommun inte nämner något på sin hemsida om framtidssatsningen.

Anser kommunledningen att det är viktigare att på sin hemsida uppmärksamma invigningen av en byggvaruhandel i Torsby än nysatsning på grön el i Sysslebäck? Eller är det en etablering i fel dalgång?

Nordvärmlänning

***

SVAR DIREKT: Ingen kommunikatör i tjänst den dagen

Torsby kommun är huvudägare i Näckåns Energi och, precis som jag har uttalat mig i media, mycket stolta över bolaget och dess satsningar. Den enkla anledningen till att det inte hamnade på hemsidan också var att det inte fanns någon kommunikatör som arbetade den dagen. Men vi tar till oss kritiken.

Peter Jonsson

KS Ordförande

Artikeltaggar

ButikerElEnergiInvigningarMiljöNäckåns EnergiPeter JonssonSysslebäckThomas StjerndorffTorsbyTorsby kommun