Hoppa till huvudinnehållet

Kvinna saknas efter våldsamma branden: ”Indikationer på att hon inte hann ut”

Publicerad:
Reporter Ulrica Andersson
Ulrica Andersson
ulrica.andersson@nwt.se
Reporter Thomas Tynander
Thomas Tynander
Thomas.Tynander@arvikanyheter.se
Reporter Robin Wramsjö
Robin Wramsjö
robin.wramsjo@nwt.se
Ett flerfamiljshus började brinna under natten mellan lördag och söndag, och räddningstjänsten fick rycka ut. Genrebild.
Ett flerfamiljshus började brinna under natten mellan lördag och söndag, och räddningstjänsten fick rycka ut. Genrebild. Foto: Kajsa Juslin

Natten till den 1 oktober brann ett flerfamiljshus ned i Skillingmark i Eda kommun, nära norska gränsen.

Enligt de första uppgifterna var det två lindrigt rökskadade personer som drabbats.

Nu kommer dock nya uppgifter gällande att en kvinna kanske inte lyckades ta sig ut ur den brinnande byggnaden.

Det var under natten mellan lördag och söndag som ett flerfamiljshus började brinna i Skillingmark i Eda kommun, bara kilometer från den norska gränsen.

Branden var för kraftig och varm för att gå in och bekämpa, och räddningstjänsten valde att låta byggnaden brinna ner under kontrollerade former.

De preliminära uppgifterna efter branden var att två personer fördes till sjukhus efter rökexponering, och att deras skador var lindriga. Nu kan dock polisen bekräfta att en person, som man tror befunnit sig i byggnaden, är saknad.

– Det finns indikationer på att en kvinna inte har hunnit ur byggnaden i samband med branden. Mer än så vet vi inte innan vi har gjort en teknisk undersökning, säger Anders Dahlman, presstalesperson hos polisregion Bergslagen.

En utredning om misstänkt mordbrand är inledd. Polisen bevakar platsen men en brandplatsundersökning har ännu inte varit möjlig att genomföra, enligt polisen.

Den saknade kvinnan är medborgare i ett annat nordiskt land, och anhöriga är underrättade om att hon är saknad.

Flerfamiljshus övertänt – två personer till sjukhus

Artikeltaggar

Anders DahlmanBrott, lag och rättBränderEda kommunOlyckor och katastroferSkillingmark

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.