Hoppa till huvudinnehållet

Domen: Backen stängs av efter huvudtacklingen på Björklund

Publicerad:
Henrik Björklund lämnar isen efter att ha fått en huvudtackling av Leksands Anton Lindholm.
Henrik Björklund lämnar isen efter att ha fått en huvudtackling av Leksands Anton Lindholm. Foto: JEANETTE DAHLSTRÖM

Leksands Anton Lindholm stängs av i fem matcher efter huvudtacklingen som tvingade Färjestads Henrik Björklund att lämna isen på lördagskvällen.

Anton Lindholm huvudtacklade Henrik Björklund bakom Leksands mål, och Björklund lämnade isen direkt efter smällen.

Det fanns på lördagskvällen inga besked att ge om Björklund, som missade stora delar av förra säsongen efter en hjärnskakning.

Tacklingen anmäldes till disciplinnämnden, som nu har kommit med sin dom, där Lindholm utöver avstängningen också döms betala 80 500 kronor i böter.

I domen har disciplinnämnden lagt vikt vid att ”tacklingen innebär stor skaderisk och är respektlös” samt att Henrik Björklund inte kan anses ha bidragit till att tacklingen träffar huvudet.

”Kraften riktad mot huvudet”

Skaderisken ligger framför allt i att tacklingen ”träffar huvudet med en uppåtgående rörelse och kraften är riktad mot huvudet”, skriver nämnden i sin dom.

Anton Lindholm har själv sagt att det var en olyckshändelse:

”Min enda intention i situationen är att aggressivt lyfta/slå bort Björklunds klubba från puckens bana men missar”, har han uppgett enligt domen.

Lindholm stängs av i 5 matcher.

Läs mer om Leksandsmatchen:

Tvingades lämna efter huvudtacklingen – Mitells första ord om forwardenLindbom om stödet från Lagacé: ”En skitbra målvakt och ännu bättre person”Hur blir man lika chill som Lindbom?

Artikeltaggar

Anton LindholmFärjestadFärjestad BK HerrHenrik BjörklundHjärnskakningIshockeyLeksandLeksands IFSHLSportVård och omsorg

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.