Hoppa till huvudinnehållet

Leksandsbacken anmäld efter huvudtacklingen på Björklund – riskerar avstängning

Publicerad:
Henrik Björklund tvingades lämna isen efter att ha fått en huvudtackling av Leksands Anton Lindholm.
Henrik Björklund tvingades lämna isen efter att ha fått en huvudtackling av Leksands Anton Lindholm. Foto: Tommy Pedersen/TT

Leksands stjärnback Anton Lindholm riskerar avstängning efter den huvudtackling han gav Färjestads Henrik Björklund. Lindholm har anmälts till disciplinnämnden och dom väntas under dagen.

Det var i tredje perioden under matchen mellan Färjestad och Leksand, som Anton Lindholm kom in från sidan bakom gästernas mål och tacklade Henrik Björklund i huvudet.

Björklund, som missade stora delar av förra säsongen efter en hjärnskakning, lämnade isen direkt och gick till omklädningsrummet.

– Det är definitivt inte meningen, sa LIF-tränaren Björn Hellkvist i TV4 Play efter matchen. Han försöker separera spelaren från pucken men sen tar det jätteolyckligt. Det värsta är att se ”Björka” få en smäll till. Jag lider med ”Björka”, det gör jag.

Lindholm fick matchstraff efter tacklingen, och han kan komma att stängas av. På söndagsmorgonen meddelade nämligen disciplinnämnden att backen är anmäld.

Dom väntas senare under dagen.

Läs mer om matchen:

Tvingades lämna efter huvudtacklingen – Mitells första ord om forwardenHur blir man lika chill som Lindbom?

Artikeltaggar

Anton LindholmBjörn HellkvistFärjestadFärjestad BK HerrHenrik BjörklundHjärnskakningIshockeyLeksandSportTV4Vård och omsorg

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.