Hoppa till huvudinnehållet

Drama om barnmisshandel vinner Filmörnen: ”Gripande historia”

Publicerad:
Reporter Carl Edlom
Carl Edlom
carl.edlom@nwt.se
Vinnare och jury i årets upplaga av Filmörnen.
Vinnare och jury i årets upplaga av Filmörnen. Foto: Nicklas Sternegård

Under lördagen arrangerades den 45:e upplagan av den värmländska kortfilmsfestivalen Filmörnen.

Många priser delades ut under galan och det tyngsta gick till en animerad film med ett tungt ämne.

Skoghalls Folkets hus stod värd för årets upplaga av anrika Filmörnen i helgen. Närmare 30 filmer biovisades och workshops och utställare från Askers, Värmlands filmutbildningar och filmiska föreningsliv medverkade.

Vinnare i den tyngsta kategorin, själva Filmörnen, blev den animerade ”The blue boy” av syskonen Ida och Rickie Cai. Juryns motivering löd: ”En gripande historia som berättas stilsäkert både i form och uttryck. Ämnet är tungt, men hanteras med stor artistisk integritet.”

Flera nyheter på årets Filmörnen: ”Samlar alla”

Filmen är en stark historia om barnmisshandel och juryn bestod av Tobias Henriksson, belysningsmästare/gaffer, Maja Britasdotter Östberg, producent och Michael Brolin, skådespelare och stuntman.

Se samtliga vinnare på www.filmornen.nu.

Värmländskt bland Guldbaggenomineringarna: ”Det mest intressanta jag har gjort”Action, fantasy och drama: ”Vill göra filmer som kittlar, som eggar fantasin”

Artikeltaggar

FilmFilmerFilmörnenGalorGripandenMikael BrolinNöje/KulturSkoghallSkådespelareTobias HenrikssonVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.