Hoppa till huvudinnehållet

Ryck i sista perioden avgjorde för Hertzöga hemma mot Karlstads IBF Ungdom

Publicerad:

En jämn match mellan hemmalaget Hertzöga och gästande Karlstads IBF Ungdom avgjordes först i tredje perioden. Då drog Hertzöga ifrån och vann matchen i division 2 Värmland herr i innebandy med 7-5 (0-1, 3-2, 4-2).

– En match där vi växer in i det ju längre det går. Jag tycker vi är det bättre laget i period 2 och period 3, och där springer vi ifrån resultatmässigt för att säkra vinsten. Riktigt gött inför storpublik i hemmapremiären, tyckte Hertzögas tränare Johan Libäck, efter matchen.

Det var andra raka för Hertzöga, efter 5-3-segern mot Filipstad i premiären.

Karlstads IBF Ungdom tog ledningen efter 19 minuters spel, genom Marcus Olsson på pass av Filip Gustafsson. Hertzöga förde spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 3-2 och ställningen efter två perioder var 3-3.

Även i tredje perioden var det Hertzöga som var starkast. Laget vann perioden med 4-2 och matchen med 7-5.

Noterbart är att Hertzögas Emil Englund stod för ett mål och två assists.

Hertzöga tar sig an Grums i nästa match borta lördag 7 oktober 16.00. Karlstads IBF Ungdom möter samma dag 14.15 Arvika hemma.

Artikeltaggar

Division 2 VärmlandHertzöga BKInnebandyKarlstad IBF Ungdom

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.