Hoppa till huvudinnehållet

Duon saknades på träningen – Mitell om skadeläget inför Leksand

Publicerad:
Patrik Lundh tvingades lämna matchen mot Linköping efter en situation med Remi Elie i den tredje perioden.
Patrik Lundh tvingades lämna matchen mot Linköping efter en situation med Remi Elie i den tredje perioden. Foto: Tommy Pedersen/TT

Patrik Lundh tvingades lämna isen efter en situation med Remi Elie när Färjestad mötte Linköping på torsdagen.

På fredagens träning saknades slitvargen, och det gjorde även Marcus Nilsson efter en kollision med Carl Dahlström.

– Vi hoppas att ”Lilliz” spelar imorgon, men ”Peppe” är nog mer tveksamt, säger Tomas Mitell om läget för duon.

FBK-kaptenen om specialskyddet och kliven han vill ta i nya rollen

Oturen var framme i den tredje perioden, när Patrik Lundh hamnade i en situation med ex-FBK:aren Remi Elie i Färjestads zon. Lundh fick ont, och spelade inte mer efter händelsen.

Vi frågade Tomas Mitell om en första lägesrapport efter matchen, och då var läget okänt – men känslan var att det inte skulle handla om någon större fara.

När laget tränade på fredagen fanns Lundh inte med på isen.

– Han är tveksam till spel imorgon men vi tror inte att det ska vara jättelångvarigt. Första rapporterna säger att det förhoppningsvis inte är en långtidsskada, säger Tomas Mitell.

Marcus Nilsson tränade inte heller, efter den kollision han och Carl Dahlström råkade ut för under LHC-matchen. Nilsson spelade vidare efter krocken, men fanns alltså inte med när laget tränade inför Leksandsmötet.

– Det var en olyckshändelse där, oturligt, men vi hoppas att han ska spela, säger Mitell.

Linus Johansson, som fick sys i periodpausen mellan första och andra, tränade på fredagen.

Han kom tillbaka i spel i andra perioden med ett heltäckande visir och tränade alltså för fullt med laget inför lördagskvällens match.

”Skönt för honom”

På fredagen kom positiva signaler om Liam Öhgren. Han är på väg hem från Minnesota inför helgen, och kommer inte att behöva operera sin skada. Förhoppningen är att han kan börja träna igen inom kort.

– Jag vet inte så mycket mer än det som stått i tidningen. Men det verkar som att Minnesota inte såg något annat än vad vi gör här. Vi hoppas att han ska kunna börja åka snart. Skönt för honom, även om han har en bit kvar till matchform, säger Mitell.

David Tomásek efter matchen mot Linköping.
David Tomásek efter matchen mot Linköping. Foto: FREDRIK KARLSSON

”Bra steg”

Matchen mot Linköping avgjordes med ett synnerligen efterlängtat powerplaymål när David Tomásek smackade in 2-1-pucken.

– Skönt för dem att göra ett matchvinnande mål på simpelt spel. Vi hade några stora lägen till, och den andra linen hade också bra lägen. Det såg bättre ut, med lite enklare spel och mer attack. Ett bra steg för oss. Vi får ta med det imorgon och fortsätta, och trycka på de grejerna.

David Tomásek sa efter matchen att den klena utdelningen suttit i huvudet på spelarna.

– Så är det väl, och ju mer det sitter i huvudet desto simplare behöver vi göra det. Mycket av det vi gör bra i 5 mot 5 ska vi ta med in i powerplay. Vi ska inte leta för mycket komplicerade grejer, så det här var ett steg i rätt riktning.

Möte med stjärntrion

Ett steg framåt tog även David Tomáseks line, med kedjekompisarna Joakim Nygård och Michael Lindqvist. Tomas Mitell berättar att man hade ett möte med trion inför Linköpingsmatchen - och det gav resultat.

Vad tog du upp med dem?

– De var lite utspridda. Tomásek gick väldigt djupt för hjälpa backarna, vilket ju är en god vilja. Men problemet blir då, att när vi passar Nygård eller ”Linkan” är han två zoner efter. Det blir lite utspritt och vi får ett långt lag, vi tappar förstapucken och så är både Tomásek och backarna på mellis litegrann. Men nu såg det bättre ut än sist tycker jag.

FBK-kaptenen om specialskyddet och kliven han vill ta i nya rollenFBK-talangens drömbesked: ”På is snart”

Artikeltaggar

FärjestadFärjestad BK HerrIshockeyLeksandLinköpingLinköping HCLinus JohanssonMarcus NilssonPatrik LundhRemi ElieSportTomas Mitell

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.