Hoppa till huvudinnehållet

Frustrerat i BIK: ”Måste ställa högre krav på varandra”

Publicerad:
Assisterande lagkaptenen Henrik ”Kingen” Larsson.
Assisterande lagkaptenen Henrik ”Kingen” Larsson. Foto: Kajsa Juslin

BIK Karlskogas assisterande lagkapten Henrik ”Kingen” Larsson var rejält besviken efter 2–4-förlusten mot Almtuna.

– Vi måste ställa högre krav på varandra, säger han.

Efter en mållös inledning i Gränby ishall tog Almtuna ledningen 3.12 in på den andra perioden.

– Jag tycker att vi tävlade bättre i dom två första perioderna, säger BIK-backen Henrik ”Kingen” Larsson.

Theodor Pistek kvitterade till 1–1 och med lite mindre än tre minuter kvar av den andra perioden satte Hampus Plato ledningsmålet.

– Vi hade en bra känsla inför tredje, tycker Larsson.

– Men där var vi inte tillräckligt bra. Vi föll ifrån och blev ängsliga. Vi vågade inte riktigt. Vi måste kunna ställa högre krav på varandra.

Almtuna vände på matchen genom två mål på de sex första minuterna varav 3–2-baljan var en riktigt vacker soloprestation av Alexander Ljungkrantz.

När BIK jagade en kvittering gjorde hemmalaget 4–2 i öppen bur.

Efter matchen var det en mycket besviken assisterande lagkapten. BIK står nu på noll poäng efter förluster mot Östersund, Tingsryd och Almtuna.

– Egentligen tänker jag inte så mycket på det. Hade vi tänkt att vi skulle plocka nio enkla pinnar hade vi varit illa ute. Det är ingen som har trott på det. Vi är inte tillräckligt bra just nu. Vi måste se till att fixa det. Jag tycker inte att det har varit någon katastrof egentligen. Idag var dom två första perioderna ett snäpp upp från förra matchen. I den tredje föll vi tillbaka.

”Inte synd om oss”

BIK har haft det förtvivlat svårt i powerplay under dom inledande matcherna och den här kvällen var inget undantag.

Trots flera numerära överlägen, varav ett i spel fem mot tre, uteblev dom där riktigt heta målchanserna.

– Vi hade väl någon chans att hänga dit den men det är det där lilla sista som saknas. Vi har inget självförtroende där och kanske håller lite för hårt i klubban. Det är inte synd om oss. Vi måste ta tag i det helt enkelt.

BIK-tränaren Dennis Hall:

– Just nu känner jag en ren och skär frustration. Trots att vi förlorade igen så kan jag inte säga någonting annat än att jag tycker att vi kom upp i en bra tävlingsnivå. En nivå som toppar dom två inledande matcherna. Nu stod vi för två misstag i den sista perioden och självklart svider det.

– Det är fortfarande det där lilla sista...Trycka dit pucken när lägen ges. Vi hade en fem mot trea under en lång period och skapade egentligen ingenting. Det är precis som att det blir krampaktigt. Frustrationen just nu är enorm.

Nästa match för BIK:s del spelas på onsdag mot Kalmar på bortaplan.

Fortsatt tungt för BIK – tredje raka förlusten efter tappad ledning

Almtuna–BIK Karlskoga 4–2

Andra perioden: 1–0 (3.12) Elliot Ekmark (Marcus Karlström, William Eriksson), 1–1 (6.30) Theodor Pistek (Eskild Bakke Olsen, Alexander Leandersson), 1–2 (17.37) Hampus Plato (Jesper Kokkonen, Stefan Milosevic).

Tredje perioden: 2–2 (3.40) Jacob Svensson (Valdemar Johansson, Elliot Ekmark), 3–2 (6.27) Alexander Ljungkrantz (Oscar Birgersson, Jakob Ragnarsson), 4–2 (17.50) Oliver Kandergård (Oscar Birgersson).

Skott: 30–27 (11–8, 11–14, 5–2).

Utv: Almtuna: 4x2. BIK: 1x2.

BIK:s laguppställning

Målvakter: Marcus Hellgren-Smed (Samuel Jonsson).

Backar: Rikard Olsén, Alexander Leandersson – Henrik Larsson, Stefan Milosevic – Albert Lyckåsen, Wilhelm Westlund.

Forwards: Viktor Lennartsson, Gustaf Franzén, Hampus Plato – Simen Andre Edvardsen, Eskild Bakke Olsen, Theodor Pistek – Jesper Kokkonen, Kalle Jellvert, Filip Svenningsson – Jesper Norbäck, Gustaf Thorell, Albin Eriksson och Jacob Ringman.

Utanför truppen: Carl Bruhn (skadad). Måns Krämer och Leo Klavhed är utlånade till Lindlöven. Alexander Jarl Åhlin spelar med Huddinge. Viktor Lang är fortsatt sjuk.

Artikeltaggar

BIK Karlskoga A-lagHampus PlatoHenrik LarssonHuddingeIshockeyKalmarTheodor PištěkTingsryd

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.