Hoppa till huvudinnehållet

Ungdomsbussen är trasig – ersätts med cykel

Publicerad:
Anders Holz, samordnare på Ungdomsbussen, tar cykeln till Stora torget i Karlstad på fredagskvällarna tills nya bussen är på plats.
Anders Holz, samordnare på Ungdomsbussen, tar cykeln till Stora torget i Karlstad på fredagskvällarna tills nya bussen är på plats. Foto: Privat

Vad gör man när Ungdomsbussen som brukar stå på Stora torget i Karlstad på fredagskvällarna havererat?

Jo, tar cykeln!

Ungdomsbussen, som drivs av Svenska kyrkan, har under många år varit en regelbunden gäst på Stora torget på fredagskvällarna. En trygg plats dit ungdomar och vuxna kan gå och ta en fika eller samtala.

I höst har den lyst med sin frånvaro på grund av en havererad bakaxel. En reparation skulle bli för kostsam, i stället har man beslutat att köpa in en ny buss som förhoppningsvis ska vara på plats innan årsskiftet, skriver man i ett pressmeddelande.

I väntan på den är det cykel som gäller!

Med start på fredag tar Anders Holz, samordnare på Ungdomsbussen, cykeln till Stora torget.

– Vi ser till att det finns varm dryck och bullar de fredagar som vädret tillåter, berättar Anders.

– Utan buss har vi ju lite mindre skydd för väder och vind. Men det är viktigt att vi finns där oavsett om vi kör eller cyklar dit.

Att ha någon att samtala med betyder mycket.

– Vi tar också hand om de ungdomar som behöver hjälp, berättar Anders. Det kan innebära att hjälpa dem ringa någon, ge tröst, följa med dem till bussen eller kontakta ambulans och polis. Och även om inte alla ungdomar kommer fram och pratar vet vi att många är medvetna om att vi finns och vet att de kan få hjälp om de behöver.

Artikeltaggar

BussarCyklarDryckerKarlstadMänskligtStora torgetSvenska kyrkanVind

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.