Hoppa till huvudinnehållet

”Stjärnornas lättnad – därför var målet viktigare än tre poäng”

Publicerad:
David Tomásek skriker ut sin glädje efter ett mål som betydde mer än tre poäng för Färjestad, det skriver NWT-sportens Markus Strömberg.
David Tomásek skriker ut sin glädje efter ett mål som betydde mer än tre poäng för Färjestad, det skriver NWT-sportens Markus Strömberg. Foto: FREDRIK KARLSSON

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

NWT-sportens krönikör Markus Strömberg om:

✓ Målet som var viktigare än tre poäng i längden.

✓ Supertalangens nya formbesked – visar att han är etta.

✓ Matchens krigare.

Tomásek bröt powerplayförbannelsen: ”Har suttit i huvudet på oss”

Färjestad klev ut hårt.

Det enda som saknades i början var egentligen att förvalta de lägen som dök upp med jämna mellanrum.

Någonstans runt halvvägs in droppade sedan intensiteten av, ironiskt nog var det då målet kom.

Henrik Björklund fick göra sitt första (!) SHL-mål i Löfbergs arena.

Det låter nästan märkligt, men så var det faktiskt.

Kul för honom såklart, den har han nog gått och väntat på ett bra tag.

Ett måls överläge kändes aningen i underkant efter första 20. Färjestad höll också på att få betala dyrt för det i andra. Carl Lindbom stod för en jätteräddning och Linköping prickade ribban när hemmalaget slappnade av.

Det var dock i stort sett det gästerna mäktade med.

LHC såg ut att ha en tydlig plan för att hålla Färjestad på utsidan, något man också lyckades ganska bra med. Ett par fina lägen till kvällens andra mål till trots så saknades det skärpa och tyngd i anfallsspelet.

Formationen med Victor Ejdsell, Joel Kellman och Oscar Lawner kändes närmast att trycka dit en puck till, men det ville sig inte riktigt för dem heller.

1-0 inför tredje kändes både lite onödigt och slarvigt från Färjestad i en match som kunde ha varit betydligt mer säker.

Slitvargen klev av – Mitell om läget: ”Vi får se imorgon”

Stjärnornas lättnad

Direkt i tredje gjorde Linköping det Färjestad dittills inte klarat på två försök i matchen – mål i powerplay.

Kallduschen verkade väcka hemmalaget som började spela med en desperation som saknats.

Det var till slut bara en tidsfråga innan målet skulle komma och när det blev powerplay small det direkt. David Tomásek fullständigt bombade in 2-1.

Målet var mer än bara 2-1, det var flera omgångars PP-frustration som släppte och det syntes på tjecken. På slutet har förstaformationen till och haft svårt att få in pucken i kassen på träningarna och även om ingen någonsin vill erkänna det så kan det nog ha smugit in lite tvivel här och där.

Det är såklart också livsviktigt för FBK att målen fortsätter trilla in, annars kommer det kosta många onödiga poäng.

Kanske tar man lärdom av det snabba beslutet att skjuta direkt - ett recept som fungerat bra i alla tider.

När Michael Lindqvist petade in 3-1 i tom kasse var det klappat och klart. Men ikväll tror jag nästan att powerplaymålet var viktigare än de tre poängen i längden.

Matchens...

Vägg: Carl Lindboms räddning på Fabian Wagners avslut vid 1-0-läge i andra perioden var av svettigare slaget. Supertalangen har fått en drömstart i FBK och håller han den här formen kommer Färjestad bli ett svårslaget lag varje gång han står. Det är tidigt, men jag tycker redan nu att han utkristalliserat sig som förstemålvakt. Enligt mig borde han matchas lite hårdare än kollegan Max Lagacé i höst även om den sistnämnde inte på något sätt varit dålig. Är säkert besviken för 1-1-pucken, men stod för en ny kanoninsats.

Krigare: Linus Johansson. En puck i ansiktet och blev sydd i omklädningsrummet för att sedan komma tillbaka i andra. Inga problem för Johansson som omgående valde att starta en liten fight framför LHC-kassen. Man hatar ju inte inställningen där direkt...

Läs mer:

Långa väntan över – Björklund om första (!) SHL-målet i Löfbergs arenaTomásek bröt powerplayförbannelsen: ”Har suttit i huvudet på oss”Slitvargen klev av – Mitell om läget: ”Vi får se imorgon”

Artikeltaggar

Carl LindbomDavid TomášekFabian WagnerFärjestadFärjestad BK HerrHenrik BjörklundIshockeyLinköpingLinköping HCLinus JohanssonLöfbergsSHLSport