Hoppa till huvudinnehållet

Då stänger hamburgerrestaurangen för gott: ”Är tråkigt”

Publicerad:
Hannes Lind är restaurangchef på Brödernas i Kristinehamn.
Hannes Lind är restaurangchef på Brödernas i Kristinehamn. Foto: Maiken Kettil Schough

När restaurangen öppnades såg chanserna goda ut och matkedjan marknadsfördes av NHL-proffset Mika Zibanejad.

Men på grund av ett tufft läge tvingas restaurangen att stänga. Till helgen slår Brödernas restaurang igen för gott.

– Det är tråkigt, säger restaurangchefen Hannes Lind.

Sommaren 2021 öppnade Bröderna sin restaurang som ligger vid Stora Coop och Team Sportia. Samtidigt som Bröderna öppnade sin restaurang i Kristinehamn slog de upp portarna för en ny restaurang i Jägersro. Framtiden för den nya restaurangen såg ljus ut.

Men efter bara två år tvingas verksamheten att slå igen. Hannes Lind som är restaurangchef på Brödernas i Kristinehamn berättar att restaurangen inte har haft de förutsättningar som krävs.

– Det har inte varit något bra läge och öppettiderna har varit begränsade. Folk vill inte sitta här på kvällen och dricka öl. Lunchen har gått bra, men det är kvällarna som har varit svåra, förklarar han.

På lördag kommer Brödernas restaurang att stängas i Kristinehamn. Hannes Lind som är längst ut till höger berättar att hans anställda berörs av beslutet.
På lördag kommer Brödernas restaurang att stängas i Kristinehamn. Hannes Lind som är längst ut till höger berättar att hans anställda berörs av beslutet. Foto: Ida Oscarsson

Vid vissa perioder har det gått bättre för verksamheten, men på det stora hela gick det inte runt. I somras kom beskedet att restaurangen tvingas att läggas ned i Kristinehamn.

Slår igen vid månadsskiftet

Den 30 september slår restaurangen ihop sin verksamhet för gott.

– Vi stänger klockan nio på lördag. Det är inte lång tid kvar. Jag kommer att vara kvar och städa lite efteråt, men de andra i personalen gör sin sista arbetsdag på lördag, säger han.

Hur känns det att slå igen verksamheten?

– Det känns så klart jobbigt, men jag har hittat nytt jobb och det ska bli kul att prova en ny bransch. Jag har fått anställning på ett bemanningsföretag. Det känns kul att byta bransch och jag gillar att lära mig nya saker. Jag har erfarenhet av anställningar. Så det ska bli kul, säger Hannes Lind och berättar att han bara är 22 år gammal.

Hannes Lind har arbetat inom restaurangbranschen sedan han var 15 år gammal.

– Jag arbetade mig upp. Jag började som servitör och sedan som kökschef och jag tillträdde som restaurangchef i augusti förra året. Det gick fort. Jag har hunnit med en del trots att jag är ung.

Vet du hur det har gått för dina anställda?

– Det är en som har fått jobb på restaurang Gattet. De andra vet jag inte. Men det är totalt sex anställda som berörs av stängningen.

Kommer det att finnas något extra erbjudande på lördag?

– Under förra veckan så gick vi ut med 200 stycken 20-procentskuponger som jag delade ut till gäster på restaurangen och kunder på Team Sportia. Jag tror inte alla har nyttjat dem, så många kristinehamnare har nog rabattkuponger som ligger och väntar.

Brödernas är en restaurangkedja med över 90 restauranger runt om i landet.
Brödernas är en restaurangkedja med över 90 restauranger runt om i landet. Foto: Maja Yngve

Hannes Lind ser fram emot ett storslaget avslut på verksamheten.

– Jag tror det kommer vara mycket folk på fredag och lördag. Det blir nog fullt upp. Vi ska inte beställa några fler varor så vi kör slut på det vi har. Det är lite först till kvarn som gäller. Vi vill inte ha något svinn. Jag får se om vi har en avslutningsafterwork. Vi har redan haft en, men det kanske blir en till, avslutar han.

Sanna, 22, och Hannes, 21, är Kristinehamns yngsta chefer

Artikeltaggar

BrödernasCoopHandelJägersroKristinehamnMat och dryckMika ZibanejadNHLRestaurangerTeam Sportia

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.