Hoppa till huvudinnehållet

TV-kändisens pengaerbjudande – vill hjälpa förre FBK-bossen i spelarjakten

Publicerad:
Linköpings sportchef Peter Jakobsson återvänder snart till Löfbergs arena. Under veckan har influencern Joakim Lundell erbjudit LHC ekonomiskt stöd för att jaga en ny forward.
Linköpings sportchef Peter Jakobsson återvänder snart till Löfbergs arena. Under veckan har influencern Joakim Lundell erbjudit LHC ekonomiskt stöd för att jaga en ny forward. Foto: PETER HOLGERSSON

Peter Jakobssons Linköping söker ytterligare en forward.

Under veckan har en oväntad profil erbjudit sin hjälp i jakten.

Influencern Joakim ”Jockiboi” Lundell vill bidra för att få en värvning i hamn.

– Det är bara kul med folk som är engagerade, säger Peter Jakobsson.

Efter smällen – kan bli avstängd mot Färjestad

Influencern Joakim Lundell har hjärtat i LHC.

Så pass mycket att han kan tänka sig att hjälpa klubben knyta till sig en forward.

”Jag har haft dialog med sportchef och erbjudit mig gå in med pengar för en spetsvärvning. Under förutsättning att det är rätt namn och inte någon 36-årig snubbe som spelat 500 matcher i en 3e kedja i NHL med uppdraget att stänga ner motståndarnas stjärnspelare. Finns det fler här som kan tänka sig vara med på detta och försöka dra ihop en insamling för detta? Med kravet självklart att det ska vara ren och skär spets och en målskytt!!”, skriver han i en supportergrupp till Linköping.

Sportexpressen skrev om Lundells engagemang och Peter Jakobsson bekräftade att det fanns en dialog.

Peter Jakobsson och Jockiboi var en duo jag aldrig trodde jag skulle få se i en rubrik, vad är grejen här?

– Haha, jadu... Han var på vår match och jag brukar vara runt lite i logerna och snacka med folk. Då hade han en loge med sitt sällskap så vi bytte några ord. Sen var det väl inte så mycket mer med det. Det enda jag vet är det jag hör ryktesvägen och på sociala medier.

Det är inte så att du lyssnar på hans värvningstips kanske?

– Nej, den dagen blir det nog lite knasigt. Men det är alltid kul med folk som är intresserade och engagerade. Och absolut, vill någon vara med och bidra så är ju det fantastiskt bra. Men hockeyn lämnar vi till oss som jobbar med det.

”Det blir stentufft”

Den före detta FBK-bossen ser fram emot torsdagen när hans Linköping reser till Karlstad.

– Det blir stentufft för oss, Färjestad har inlett bra.

Följer du fortfarande laget lite extra?

– Ja, självklart. Nu har det ju bytts ut en del spelare, men stommen har man riktigt bra koll på. Jag tycker laget ser spännande och intressant ut, dom kommer vara med där uppe och slåss. Häftigt att se att folket i Karlstad sluter upp också.

Jakobsson värvade inför säsongen från just Färjestad när han lockade över centern Remi Elie. En spelare många gärna hade sett göra fler matcher i FBK-tröjan.

– Det förstår jag. Han kommer att bli en faktor för oss och det var en centertyp vi saknade. Han har inlett bra även om han fick en skada i början och jag tror han kommer bli riktigt nyttig framöver.

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrIshockeyJoakim LundellKarlstadLinköpingLinköping HCNHLPeter JakobssonRemi ElieSociala medierSport

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.