Hoppa till huvudinnehållet

Bubbel från Byrån: Allt eller inget med statsbudgeten

Publicerad:
Vill regeringen ha synpunkter på budgeten i sin helhet får den också presenteras på det viset, skriver Byrån.
Vill regeringen ha synpunkter på budgeten i sin helhet får den också presenteras på det viset, skriver Byrån. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Väldigt få av dem har dock gjort sig kända som överdrivet ambitiösa i sitt politiska värv här hemma i Sverige, skriver Byrån.

När regeringen fick kritik för beslutet att pausa den indexerade höjningen av gränsen för statlig skatt var försvaret genomgående att kritikerna gott kunde vänta med sin kritik till den 20 september då budgeten presenteras i sin helhet.

Byrån vill inte framstå som förnumstig men vill likväl framhålla att om regeringen inte vill ha kritik för enskilda punkter är det direkt kontraproduktivt att presentera dessa enskilt. Vill regeringen ha synpunkter på budgeten i sin helhet får den också presenteras på det viset.

Upp till bevis

Byrån noterar att allt fler i partierna offentliggör sina kandidaturer till Europaparlamentet inför valet nästa år. Väldigt få av dem har dock gjort sig kända som överdrivet ambitiösa i sitt politiska värv här hemma i Sverige.

Det är därför inte utan att Byrån funderar på vad som lockar med ett uppdrag i Bryssel. Byrån när en from förhoppning att det är möjligheten att påverka lagstiftningen i hela Europa snarare än högre arvoden än i riksdagen och fina möjligheter att slappa och få betalt för det?

Rysslands Pearl Harbor

Det går inte så bra för Ryssland just nu. Den senaste tiden har ryssen fått se två av Svarta havsflottans fartyg brinna i hamnen på Krim. Det är en svårslagen bedrift givet att kriget utkämpas på land och att Ukraina saknar flotta.

Storebror ser dig

I polisens förundersökningar dyker det upp allt fler listor med människor som swishat pengar till knarklangare. Ett beteende som vid första anblick må framstå som direkt korkat.

Men Byrån misstänker att det, såvida de inte redan var påtända när de swishade, helt enkelt beror på att människor blivit avtrubbade och naiva kring storebrors möjligheter att utöva kontroll över oss i vår vardag.

Svenska Nyhetsbyrån

Artikeltaggar

Andra världskrigetBrysselEkonomiEuropaEuropaparlamentetFörundersökningKandidaturerKrimNarkotikabrottPolisenPolitikRysslandSevastopolStatsbudgetSvarta havetUkraina