Hoppa till huvudinnehållet

Vinner Värmlands turismpris: ”Fantastisk upplevelse”

Publicerad:
Alma Löv museum tilldelas Värmlands turismpris.
Alma Löv museum tilldelas Värmlands turismpris. Foto: Lena Richardson

Alma Löv Museum och dess konstnärlig ledare Stella Broos har utsetts till vinnare av Värmlands turismpris 2023. Det meddelar Visit Värmland i ett pressmeddelande

I motiveringen skriver man bland annat att Alma Löv Museum skapat en unik kulturdestination och inte lämnar någon besökare oberörd.

– Alla som någon gång besökt Alma Löv Museum vet att det är en fantastisk upplevelse som saknar motstycke. Här möts man av nya och spännande intryck var man än rör sig. Att ha en så innovativ och inkluderande plats där natur och kultur smälter samman är ovärderligt för besöksnäringen i Värmland. För det är museet och Stella Broos väl värda Värmlands Turismpris, säger Mia Landin, vd på Visit Värmland i ett pressmeddelande.

Stella Broos är stolt över priset.

– Det känns jätteroligt och hedrande att få tilldelas Värmlands Turismpris. Det ger en respons på allt arbete vi lägger ner på att skapa unika konstupplevelser. Att vara en plats som är betydelsefull för turismen medför så många möten mellan människor från alla möjliga håll och platser i världen, säger Stella Broos, konstnärlig ledare Alma Löv Museum.

Vinnaren uppmärksammas på Värmlands Besöksnäringsdagar i november och blir dessutom Värmlands bidrag till Stora Turismpriset. Museet får också en check på 10 000 kronor som ska användas för att vidareutveckla verksamheten, eller till utbildning.

Artikeltaggar

Alma LövAlma Löv MuseumBesöksnäringKonstMia LandinPressmeddelandeStella BroosTurismVärmlands länVisit Värmland

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.