Hoppa till huvudinnehållet

Vad ska kommunen med Café August till?

Publicerad:
Café August har blivit kommunal.
Café August har blivit kommunal. Foto: Lisa Olaison

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Kommunens köp – för hela 5,9 miljoner kronor – av Café August gick svindlande snabbt till. På mindre än ett dygn efter tillkännagivandet att man ämnade förvärva fastigheten så klubbades det av teknik- och fastighetsnämnden. Det var knappast att någon hann med, och bara det får en att ana ugglor i mossen.

Inte ens oppositionen fick veta det i förväg, och så får det inte gå till. Det rödgröna styret vet inte ens vad de vill göra med huset. Nämndordföranden Monika Bubholz (MP) pratar lite svävande om att det kan bli förskola – i en kommun där det byggts oerhört många förskolor redan. Så varför denna brådska?

I och med köpet har man också, som Erik Nilsson (KD) påpekade, lagt en död hand över verksamheten. Vem kan, vill eller vågar satsa något i området nu? Det är ingen kommunal kärnuppgift att äga ett gammalt kafé. Särskilt inte när det råder bistra ekonomiska tider för kommunen. Så vad gives? Kommunstyret måste tala ur skägget.

Artikeltaggar

Bostad och byggenCafé AugustErik NilssonFastigheterFörskolorKaféerKarlstads kommunKristdemokraternaMiljöpartietModeraternaMonika BubholzPolitik