Hoppa till huvudinnehållet

Tronskifte skedde i Karlstad

Publicerad:
Linda Stenlund, Maria Larsson, Almida de Val, skippern Isabella Wranå och coachen Margaretha Sigfridsson jublar över säkrade EM-platsen.
Linda Stenlund, Maria Larsson, Almida de Val, skippern Isabella Wranå och coachen Margaretha Sigfridsson jublar över säkrade EM-platsen. Foto: Privat

En del kallar det skräll. Ett tronskifte i svensk curling på damsidan skedde i alla fall i Karlstad när lag Wranå slog lag Hasselborg i EM-kvalet.

Återstår att se om dominanten i nästan ett decennium kan återta drottningkronan. OS-mästarna i lag Anna Hasselborg har representerat Sverige i samtliga internationella mästerskap sedan 2016, men får inte spela kommande EM i Aberdeen, Skottland den 18–25 november.

Klubbkamraterna från Sundbyberg i lag Isabella Wranå, lillasyster till Rasmus Wranå i lag Edin, skaffade sig 3–0-övertag i kvaluppgörelsen i Karlstad torsdag–söndag. Hasselborg såg ut att vara på väg i kapp, reducerade både en och två gånger, men i sjätte matchen i bäst av sju avgjorde de yngre kollegerna i sista omgången och vann sammanlagt med 4–2 (4–3, 7–1, 6–5, 7–9, 4–5, 6–5).

Medlemmar i båda kvallagen har tagit stora medaljer i mixeddubbel tillsammans med Oskar Eriksson i lag Edin. Anna Hasselborg VM-guld och Almida de Val OS-brons.

För hela lag Wranå blir EM det första internationella seniormästerskapet.

Laget, som tog en meriterande Grand Slam-seger i Kanada i våras, består av Isabella Wranå, Almida de Val, Linda Stenlund och Maria Larsson.

Artikeltaggar

Almida de ValAnna HasselborgCurlingIsabella WranåKanadaKarlstadLinda StenlundMedaljerRasmus WranåSkottlandSport

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.