Hoppa till huvudinnehållet

Skadade FBK-forwarden undersöks i USA: ”Kan komma att ta en stund”

Publicerad:
Reporter Solveig Voyce
Solveig Voyce
solveig.voyce@nwt.se
Liam Öhgren har varit borta i ett par veckor nu och något klart besked när han är tillbaka kan inte Färjestad ge.
Liam Öhgren har varit borta i ett par veckor nu och något klart besked när han är tillbaka kan inte Färjestad ge. Foto: CARL SANDIN

Ett osäkert läge.

Så har prognosen kring Liam Öhgren låtit de senaste veckorna.

Nu har han har åkt till Minnesota för att undersöka sin skada.

– Han är deras spelare och de vill kolla på honom, egentligen inget konstigare än så, säger Mattias Hell, ansvarig för FBK:s medical team på klubbens sajt.

Efter comebacken – Mitell om Åslund: ”Har en bit kvar”

Liam Öhgren har de senaste veckorna saknats i både spel och träning, och beskedet från Färjestad har varit att skadeprognosen är oklar.

Då Öhgren är utlånad till Färjestad i år från Minnesota, har forwarden nu rest till USA för att undersöka sin skada ytterligare.

– De vill ha en ”second opinion”, vilket inte är konstigt då det är deras spelare. Vi har alltid kontakt med spelarens NHL-klubb i liknande ärenden, i det här fallet Minnesota. Så just nu är det planerat att han bli kvar där borta under den här veckan, men det kan också bli längre. Det avgör Minnesota, säger Mattias Hell på klubbens sajt.

Prognosen är inte exakt, men enligt Hell kommer Öhgren sannolikt att hållas borta från spel den närmaste tiden.

”Det kan komma att ta en stund”, menar han.

Färjestad spelar sin nästa match hemma mot Linköping på torsdag, och då är Henrik Björklund redo för spel igen efter att ha varit sjuk förra veckan. Läs mer om FBK:s måndagsträning här.

”Punkterna som avgjorde – därför förlorade FBK mot mardrömsmotståndet”

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrIshockeyLiam ÖhgrenMattias HellMinnesotaNHLSport

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.