Hoppa till huvudinnehållet

Nytt polisprojekt ska öka tryggheten i kranskommunerna

Publicerad:
Anders von Wachenfeldt, kommunpolis i Karlstad. I bakgrunden det mobila poliskontoret.
Anders von Wachenfeldt, kommunpolis i Karlstad. I bakgrunden det mobila poliskontoret. Foto: Anders von Wachenfeldt

En nystartad grupp inom polisen i Karlstadområdet ska turnera runt i fem kommuner och fotpatrullera. För att öka synligheten och tryggheten.

– Hederligt, gammalt polisarbete, säger kommunpolis Anders von Wachenfeldt.

Den rullande polisstationen stannar varje vecka till i Karlstads fyra kranskommuner, tillsammans med patrullerande poliser. Ett pilotprojekt som rullar igång under hösten ska göra polisen mer synlig på gator, torg och vid evenemang. Den nystartade trygghetsgruppen ska synas i Karlstad, Kil, Forshaga, Hammarö och Grums under ett par dagar varje vecka.

– Det är ett steg mot att komma närmre medborgarna. Gruppen ska jobba med synlighet och trygghet, bland annat genom det mobila poliskontoret, berättar kommunpolis Anders von Wachenfeldt.

Han är väldigt positiv till projektet, som ska löpa på under höst och vinter innan det utvärderas efter årsskiftet.

– Det finns en efterfrågan på synliga, fotpatrullerande poliser. Ibland duggar det tätt mellan andra uppdrag, och då räcker vi inte till. Trygghetsgruppen ska synas på evenemang, som konserter, Pride och julmarknader. All typ av synlighet där vi träffar medborgarna. Hederligt, gammalt polisarbete.

En del av arbetet består också i att ta emot polisanmälningar på plats, eftersom polisen inte har kontor i kranskommunerna utan enbart i Karlstad.

Artikeltaggar

Anders von WachenfeldtBrott, lag och rättGrumsHammaröKarlstadPolisanmälanTrygghetsarbete

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.