Hoppa till huvudinnehållet

Efter comebacken – Mitell om Åslund: ”Har en bit kvar”

Publicerad:
Per Åslund är tillbaka i spel efter sin rehabperiod.
Per Åslund är tillbaka i spel efter sin rehabperiod. Foto: LUDVIG THUNMAN

Henrik Björklund är tillbaka i träning efter att ha varit sjuk förra veckan. Tightas konkurrensen på forwardssidan till – eller innebär det att Per Åslund kan jobba sig tillbaka i sin egen takt?

– Åslund har lite känningar i kroppen generellt, men inte i ljumsken. Vi får se vart det tar vägen, säger Tomas Mitell.

Skadade FBK-forwarden undersöks i USA: ”Kan komma att ta en stund”

Liam Öhgren kommer inte att vara aktuell för spel den närmaste tiden. Forwarden, som saknats både i spel och träning i många veckor nu, har rest till USA för att få sin skada undersökt av Minnesota Wild. Öhgren är utlånad från Minnesota till Färjestad den här säsongen.

Öhgrens skada är den enda Färjestad har på forwardssidan. På backsidan är Mikael Wikstrand långtidsskadad sedan tidigare.

”En bit kvar”

Henrik Björklund saknades i laget förra veckan på grund av sjukdom, men han är nu på plats och tränar igen. Tränar gör även Per Åslund, som i förra veckan gjorde comeback efter den rehabperiod han haft efter att ha opererats i somras.

Men om det blir en konkurrenssituation på forwardssidan nu, likt den FBK har på backsidan med August Tornberg och Axel Bergkvist som tampats om den sista backplatsen i SHL-inledningen - ja det återstår att se.

– Vi får se med Åslund, säger Mitell. Han har en bit kvar både fysiskt och med tajmingen. De andra har kommit en bit på vägen. Det kommer bli bättre, han spelade ju inte supermycket förra veckan heller.

Åslund har tränat med laget på is de senaste veckorna, men har inte spelat någonting på försäsongen eller i CHL-spelet. Matcherna han gjorde mot HV och Malmö var de första den här säsongen.

– Åslund har lite känningar i kroppen generellt, men inte i ljumsken (som han opererade, red anm). Vi får se vart det tar vägen. Han hjälpte oss i matcherna, är stabil och smart, han är aldrig dålig egentligen och har en hög lägstanivå - men har ingen toppform nu.

Är planen nu att han ska fortsätta ta steg i egen takt?

– Vi får se, säger Mitell. Det var ett test nu, han höll ju men har känningar så vi får se.

26 målchanser - ett mål

Åslund körde hela måndagspasset, där Färjestad lade mycket fokus på spelet framför mål.

– Jag önskar lite mer smarta lösningar runt kassen. Vi hade 26-5 i målchanser mot Malmö, gjorde ett och släppte in två. Vi borde ha vunnit den där matchen, konstaterar FBK-coachen och fortsätter:

– När man tittar är Werner (målvakt i Malmö) stabil - men han gör inga jätteräddningar. Vi behöver ha lite mer desperation och kvalité. Vi har några riktigt bra lägen som han inte ens behöver rädda, som vi drar i plocken och i magen.

FBK inledde veckan med tung fys i gymmet, och körde därefter ett timmes ispass.

– Kvalité, jobbet framför kassen och skymningar. 26 målchanser och ett mål - vi fokuserar på det, avslutar Mitell.

Testa dina FBK-kunskaper och tävla om en signerad puck

Artikeltaggar

CHLFärjestad BK HerrHV71IshockeyMalmöMinnesotaMinnesota WildPer ÅslundSHLSportTomas MitellTräningUSA

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.