Hoppa till huvudinnehållet

Polisen om den höga musiken på CCC: ”De har brutit mot det beviljade tillståndet”

Publicerad:
Rolf Ahlzén stördes av den högljudda musiken från CCC på lördagen.
Rolf Ahlzén stördes av den högljudda musiken från CCC på lördagen. Foto: Tommy Andersson

På lördagen hölls ett utomhusevent på CCC.

Polisen fick en mängd samtal om för hög musik och på söndagen konstaterade polisen att CCC brustit i sitt åtagande.

– Totalt och sanslöst omdömeslöst att hålla en sådan här ljudnivå mitt bland en massa hyreshus, säger Rolf Ahlzén som bor i Haga.

Efterfest spårade ur – kvinna misshandlades: ”Stökigt på plats”

På lördagen höll Karlstad CCC i en utomhusfestival för 1 400 besökare. På en scen som stod utanför konferenslokalen uppträdde flera liveartister med musik, enligt ett inlägg på CCC:s Facebooksida.

Men eventet uppskattades inte av boende i området som menar att de spelade alldeles för hög musik. Rolf Ahlzén bor i Haga och säger:

– Det var en helt absurd situation. De drog igång väldigt hög musik klockan 19 som gick rakt in i lägenheten. Musiken välde ut över älven. Det är en sak när de arrangerar event med högt ljud ute vid I2 gärdet, men här mitt i stan...

Vid klockan 22 tröttnade Rolf Ahlzén och ringde polisen.

– Vi fick ett stort antal samtal från bland annat boende i Haga, Norrstrand och Sundsta. Vi är medvetna om att arrangemanget utgjorde stora störningar för allmänheten under sena kvällen och natten och påverkade dem väldigt negativt. Framför allt sömnen, säger Sophia Jiglind, presstalesperson polisregion Bergslagen.

Sophia Jiglind, presstalersperson på Polisregion Bergslagen.
Sophia Jiglind, presstalersperson på Polisregion Bergslagen. Foto: LARS HEDELIN

Första samtalet om ljudnivån fick polisen vid 20.35 och sista fick de vid 00.18.

Gjorde polisen något åt ljudnivån?

– Vi hade inte tillräckligt med resurser så vitt jag har fått till mig och sedan hade arrangören tillstånd för inomhus- och utomhusaktiviteter fram till klockan 01.00.

Polisen konstaterade på söndagen att CCC har spelat för hög musik och att CCC har brustit i sitt åtagande.

– Vi ser allvarligt på att de har brustit i sitt åtagande som arrangör och kraftigt överträtt musik- och ljudnivån gentemot det beviljade tillståndet. I övrigt har arrangemanget skötts utmärkt, men vi reagerar på hur hög musik de spelade. Arrangören är inte misstänkt för något brott, men vi kommer troligtvis att ha ett samtal med dem, fråga vad som hände och varför.

Kan det här påverka om de får tillstånd i framtiden?

– Det vågar jag inte svara på. Det här är första gången som vi har haft den här utmaningen med arrangören. Jag vill poängtera att vi alltid har haft ett gott samarbete med CCC. Förhoppningsvis var detta bara en engångsföreteelse.

På Karlstad CCC arrangerades en utomhusfestival på lördagen.
På Karlstad CCC arrangerades en utomhusfestival på lördagen. Foto: Viktor Sunnemark

Artikeltaggar

Brott, lag och rättHagaI2Karlstad CCCKlagomålNöje/KulturNorrstrandRolf AhlzénSophia JiglindSundstaTillstånd

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.