Hoppa till huvudinnehållet

Mitells analys: ”Skapade så det räckte och blev över för att vinna”

Publicerad:
Depp i Färjestadslägret efter att Malmö vunnit och tagit sin första trepoängare för säsongen.
Depp i Färjestadslägret efter att Malmö vunnit och tagit sin första trepoängare för säsongen. Foto: LUDVIG THUNMAN

Färjestad vann skotten med 31-19 och hade mängder av chanser.

Ändå vann Malmö med 3-1.

– Vi skapade så det räckte och blev över för att vinna matchen, säger Tomas Mitell.

”Punkterna som avgjorde – därför förlorade FBK mot mardrömsmotståndet”

Ett hårt arbetande Malmö kunde ta sin första trepoängare för säsongen när Färjestad kom på besök på lördagen.

Malmö inledde med att ta ledningen tidigt, 1-0 kom redan efter 2.01 när Johan Olofsson stänkte in pucken.

– Jag tycker att vi började bra, men så fick vi målet emot oss som studsade in. Det kändes som en slumpchans, och det är sånt som händer. Vi kan absolut göra det bättre - men det var inget fel på viljan eller insatsen, säger Mitell.

Färjestad skapade en rejäl hög med chanser i matchen, men ex-FBK:aren i Malmös kasse - Adam Werner - höll igen och kunde istället se sitt lag utöka till 2-0. En puck fick han släppa förbi sig när Lucas Forsell drämde in reduceringen i andra perioden.

I tredje tryckte Färjestad på, men någon utdelning a’la HV-matchen kom inte. Istället kunde Malmö punktera matchen med att sätta 3-1 i öppen kasse i slutminuterna.

– Jag tyckte att vi gjorde en ganska bra match, men fick inte in pucken. Vi saknar lite tur, kvalité och kanske lite desperation sista fem metrarna. Annars en ganska bra bortamatch, säger Mitell.

”Jämnt och tight”

Malmö har varit en tuff nöt att knäcka för FBK de senaste gångerna lagen mötts. Och årets upplaga av Malmö är inget undantag.

– Det är intensiva, jobbar hårt och åker mycket skridskor. De har många grovjobbare, men skapar inte så jättemånga chanser. Det var jämnt och tight idag och vi hade behövt göra mål på våra chanser och halvlägen.

Du vaskade om lite i kedjorna igen när ni gick för att vända matchen, fick det den effekt du ville se?

– Jag tycker att vi fick lite effekt. Vi hade våra lägen i tredje också, det var samma visa som i första och andra - vi spelade bra ända till att vi skulle skjuta pucken i mål. Vi missade precis passningen, sköt i plocken... Vi skapade så det räckte och blev över för att vinna matchen.

”Aldrig någon tanke”

Axel Bergkvist spelade sin första SHL-match för säsongen, och FBK kom till spel med åtta backar i laguppställningen.

– Vi ville ha in Bergkvist, vi tycker att han har förtjänat det. Det blev Tornberg som fick vila idag, eftersom vi inte hade en 13:e forward med oss. Så vi skrev upp Tornberg också, men det var aldrig någon tanke att spela på åtta backar, vi hade den platsen öppen om det hade kommit någon skada.

Vilken är den största, kvarstående känslan efter de här två bortamatcherna?

– Vi har ett ganska bra spel, och vi fick utdelning till slut mot HV, men det hade varit trevligt att få utdelning tidigare i matcherna. Jag tycker inte att de skapar speciellt mycket idag, medan vi hade svårt att få pucken över mållinjen.

Han fortsätter:

– Vi ska fortsätta att jobba på och finslipa på detaljer, men totalt sett har vi inlett bra. Vi har kämpat och slitit och haft en bra laganda. Sen finns det lite mer kvalité och idéer offensivt som vi kan lägga till.

Matchen i korthet

Färjestad föll på lördagen mot Malmö, ett lag man fortsätter att ha det tufft mot. Matchen slutade 3-1 till hemmalaget, där det tredje målet kom i tom kasse.

Malmö tog ledningen i första perioden och gick även upp till 2-0 innan Färjestad kunde reducera i mittenperioden. Lucas Forsell var målskytt.

I tredje perioden bommade Adam Werner i Malmökassen igen och Malmö kämpade för att hålla FBK-stormen borta - något man lyckades bra med.

Artikeltaggar

Adam WernerAxel BergkvistFärjestadFärjestad BK HerrHV71IshockeyJohan OlofssonLucas ForsellMalmöSHLTomas Mitell

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.