Hoppa till huvudinnehållet

I NATT: Tjejer i tonåren sexuellt ofredade – och MC-tjuv tagen på bar gärning

Publicerad:

Polispatrullerna i Värmland har larmats ut på flera larm under natten mot lördag. De har bland annat hanterat larm om misshandel, sexuellt ofredande, skadegörelse och ungdomsfest.

– Det har varit att göra i natt för polisen. Mycket kopplat till fylla och narkotika, säger Sophia Jiglind, presstalesperson i polisregion Bergslagen.

Polisen har haft att göra i Karlstad under natten.

– Berusningsgraden har varit hög i Karlstad, där har flera omhändertagits för fylleri.

Sophia Jiglind, presstalersperson på Polisregion Bergslagen.
Sophia Jiglind, presstalersperson på Polisregion Bergslagen. Foto: LARS HEDELIN

Här kommer ett urval av nattens händelser i Karlstad:

Klockan 23.01 stoppade en patrull en bilist på Norra Strandgatan i centrala Karlstad. Föraren, en man i 30-årsåldern, blev misstänkt för olovlig körning och brukande av falsk urkund då han uppvisade ett körkort som inte var äkta.

En stund senare vid klockan 23.22 blev en man i 60-årsåldern misstänkt för misshandel av sin partner efter att ha slagit henne under en tillställning. Kvinnan ska inte ha behövt uppsökt sjukvård.

En man, i 25-årsåldern, misstänks för misshandel vid 02-tiden. Enligt flera vittnen hade mannen slagit en några år yngre man i centrala Karlstad.

Klockan 03.37 greps en man i 40-årsåldern i Haga efter att ha försökt att stjäla en motorcykel. Mannen togs på bar gärning och är nu misstänkt samt anhållen för försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Arvika

Polisen larmades till en fest med cirka 15 ungdomar i en lägenhet i centrala Arvika vid klockan 23.38.

– Enligt larmet fanns det narkotika på festen. Mycket riktigt är två pojkar i övre tonåren misstänkta för narkotikabrott eget bruk, säger Sophia Jiglind.

Patrullen stängde ned festen och kontaktade vårdnadshavare som kom och hämtade ungdomarna.

Vid klockan 01.16 larmade två tjejer i övre tonåren polisen efter det att en man, i 30-årsåldern, ofredat dem sexuellt i centrala Arvika.

– Tjejerna var jätteduktiga som larmade polisen. Mannen ska ha tafsat på tjejerna.

Mannen ska även ha försökt få med tjejerna in på en krog. Han var inte kvar på platsen när polisen kom dit. Polisen har upprättat en anmälan om sexuellt ofredande.

Hagfors

Vid midnatt tog sig en man i 45-årsåldern sig in i bostaden till en kvinna som han tidigare haft en relation med. Mannen har sedan tidigare kontaktförbud med kvinnan.

– Kvinnan hade besök av ett par vänner när mannen kom hem till henne. En av vännerna, en yngre man, gick emellan. Vännen misshandlades då av mannen, säger Sophia Jiglind.

Efter misshandeln stannade mannen kvar på platsen och fortsatte att försöka få kontakt med kvinnan. Mannen ska även ha förstört saker i bostaden. Polis tillkallades och mannen greps.

– Den misshandlade vännen ses över av ambulanspersonal. Det ska ha gått relativt bra, men det fanns skador som vi har dokumenterat.

Mannen anhölls senare under natten och är misstänkt för misshandel, överträdelse av kontaktförbud, skadegörelse och grovt hemfridsbrott.

– Mannen var påtagligt berusad av alkohol.

Säffle

Polisen larmades till ett lägenhetshus vid klockan 22.13 efter att en ruta in till en lägenhet krossats i Västra Innerstaden.

– Den boende vaknade av ljudet och larmade. Patrullen har cirkulerat i området utan att anträffa någon misstänkt gärningsperson, säger Sophia Jiglind.

En anmälan om skadegörelse är upprättad.

Vid klockan 22.44 körde en bilist in i ett träd och voltade på länsväg 533.

Artikeltaggar

ArvikaBrott, lag och rättHagaKarlstadMisshandelOfredandeOlovlig körningSexuellt ofredandeSophia Jiglind

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.