Hoppa till huvudinnehållet

Målskytten Campos efter förlusten: ”Besviken över resultatet”

Publicerad:
Diego Campos i duell med Malmöspelare.
Diego Campos i duell med Malmöspelare. Foto: FREDRIK KARLSSON

Diego Campos gjorde Degerfors reduceringsmål i den 79:e minuten. Efter matchen var han besviken över resultatet men mer positiv över insatsen.

– Det är självklart en besvikelse att förlora, men vi behöver ta med oss det positiva, säger han.

Degerfors var skadedrabbat i matchen mot topplaget Malmö, som avgick med segern 2–1. Även om två bolltapp var det som ledde till MFF:s mål var Campos nöjd med spelet i övrigt.

– Allt var inte dåligt. Jag tror alla såg att vi kan spela och jag tycker att vi spelade bra. Malmö var bättre - de satte sina chanser och tog vara på våra misstag - men vi behöver bara spela som vi har gjort på sistone, och titta på vad vi gjorde bra, och ta med det till nästa match, säger han.

Om bolltappen vid baklängesmålen säger han:

– Vi visste att det var så de ville spela. Så fort vi förlorar bollen försöker de attackera direkt. Och de är ett väldigt bra lag, så de förvaltade dom två lägena.

– Det är ett litet misstag från vår sida, men samtidigt är Malmö väldigt pressande och intensiva och har kvaliteten att sätta chanserna.

Försökte kvittera

Degerfors försökte trycka på för ett kvitteringsmål men fick aldrig någon chans som riktigt brände till.

– Vi var inte tillräckliga vassa i slutet och fick inte några superchanser, men de försvarade bra. Samtidigt ser man inte Malmö i såna här situationer så ofta, de ödslade tid vid ett par tillfällen, så det visar att vi gjorde det bra. Men de är ett topplag och vi räckte inte riktigt till, säger Campos.

Om sitt eget mål säger han:

– Jag såg det läget komma för dom gillar att spela runt. Deras målvakt passade ut bollen och jag visste att det brukar se ut så, så jag väntade ut honom lite och läste det och fick nästan öppet mål.

Bollen satte Campos i bortre hörnet.

– Det är alltid kul att göra mål. Jag är en offensiv spelare och gillar att skapa lägen och göra mål. Samtidigt är det en besvikelse att förlora, och det är resultatet som betyder mest för mig. Hade vi vunnit och jag gått mållös hade jag varit mycket nöjdare.

Saknade spelare

Degerfors saknade Sebastian Ohlsson, Johan Mårtensson, Elyas Bouzaiene och Joe Gyau i matchen.

– Det är tufft när du blir utan spelare som vanligtvis spelar. Men jag tycker att dom som kom in i dag gjorde ett fantastiskt jobb. Det är svårt komma in mot ett lag som Malmö om du inte har spelat på ett tag, men dom gjorde det väldigt bra, säger Campos.

Solberg efter uddamålsförlusten: ”Stolt över killarna”

Artikeltaggar

Degerfors IFDegerfors IF HerrDiego CamposFotboll

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.