Hoppa till huvudinnehållet

Gunnarskog/Bortan höll undan och vann mot Klässbol

Publicerad:

Bortalaget Gunnarskog/Bortan tog greppet om matchen mot Klässbol i första halvlek, och ledde med 2-0 i paus. I andra halvlek kom Klässbol närmare, men matchen i division 6 Värmland västra herr i fotboll slutade 3-2 till Gunnarskog/Bortan.

– Vi börjar matchen med huvudet under armen och ligger under med 0-2 efter 5 minuter. Vi är ett lag utan självförtroende och får inget gratis. Vi tar dock tag i spelet och det blir en jämn match på ett svårspelat underlag. Linus Berntsson och Erik Fast förtjänar lite extra beröm, kommenterade Klässbols tränare Staffan Johansson.

Gunnarskog/Bortans tränare Stephan Retzman tyckte så här om matchen:

– En konstig match då vi behövde ha lite koll på Eskilsäter matchen samtidigt som vi spelade vår match, vi startade defensivt och ville ha lite extra koll på deras farliga anfallare, som gjort mål på oss i varje match som vi mött dem. Vi gör 1-0 genom lagkaptenen Anton ganska enkelt och utökar strax därefter till 2-0 av bara farten genom Sabri och då känns det mycket bra. Vi är det klart bästa laget idag och vi rullar runt på laget på slutet, då vi ser att Eskilsäter fått stryk och med det är vi klara för division 6 nästa år och det var en go känsla. Det har varit en mycket jobbig säsong detta för oss, tappat 10st ifrån startelvan förra året och mycket nya spelare i år så är vi jättenöjda med att ha kunnat tagit 15 poäng med en helt ny spelartrupp. Beröm till Alfred Granström och lagkaptenen Anton Jansson.

Sabri Barandagiye, Anton Jansson och Mårten Johansson blev målskyttarna för Gunnarskog/Bortan, medan Glenn Karlsson och Patrick de Andrade gjorde Klässbols mål.

Klässbol har fem förluster och 6–17 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Gunnarskog/Bortan har två vinster, en oavgjord och två förluster och 7–9 i målskillnad. Det här var Klässbols fjärde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Gunnarskog/Bortans fjärde uddamålsseger.

Klässbol ligger på nionde plats i tabellen efter matchen, medan Gunnarskog/Bortan ligger på åttonde plats.

Artikeltaggar

Division 6 Värmland västraFotbollGunnarskog/BortanKlässbols SKLinnevi IP

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.