Hoppa till huvudinnehållet

FBK tappade serieledning – och Säffle tog mycket viktig poäng

Publicerad:
Markus Moberg är huvudtränare för FBK Karlstad i division 2. Arkivbild.
Markus Moberg är huvudtränare för FBK Karlstad i division 2. Arkivbild. Foto: Joakim Magnusson

Nordvärmland hemmaföll med 2–3 mot Vänersborg efter ett insläppt mål på tilläggstid och för Säffle blev det en synnerligen viktig pinne genom 1–1 hemma mot topplaget Skövde.

FBK Karlstad spelade 2–2 borta mot Stenungsund, och ny serieledare efter helgens omgång är Torslanda som bortavann 3–1 mot Grebbestad.

Det börjar verkligen dra ihop sig i division 2 norra Götaland eftersom helgens omgång var 22 av 26 och för FBK Karlstad, serieledare efter 21 omgångar, var det bortabatalj mot fjärdeplacerade Stenungsunds IF som stod på schemat.

FBK vände 0–1 till 2–1 i första halvlek efter baljor från Haytham Chebil och Claes Nyman men på slutsignal stod det 2–2 på tavlan efter kvittering av hemmalaget i den 58:e matchminuten från Tim Stolt Hermansson. En poäng in på kontot för FBK, alltså.

– Det är såklart en tuff bortamatch, säger FBK-huvudcoachen Markus Moberg och berättar mer om känslan:

– Det är som alltid vid oavgjorda matcher, man är aldrig riktigt nöjd. Vi går in för att vinna varje match så det är en bitter eftersmak samtidigt som vi har haft tre tuffa bortamatcher i rad nu med Säffle, Nordvärmland och Stenungsund. Sju av nio poäng på de tre matcherna gör att vi väl ändå får hålla huvudet högt.

Moberg ger sin syn på insatsen mot just Stenungsund.

– Det var upp och ner. Vi gjorde absolut inte en plattmatch men vi gjorde inte heller en bra match. Vi blandade dåliga med bra aktioner ganska frekvent vilket gjorde att det inte blev någon riktig rytm i vårt spel. En okej match men det brast i för många delar som gjorde att Stenungsunds bjöds med hela tiden.

”Fällde oss själva”

Nordvärmlands FF, med 20 poäng på 21 omgångar, var tabelltolva och på negativ kvalplats inför avspark hemma mot tian Vänersborgs FK som stod på 21 pinnar. Felix Hedman och Dawood Bethio Yako såg till att Nordvärmland var i 2–0-ledning efter 56 minuter i vad som blev en 3–2-vinst – för gästerna. Vänersborg kvitterade till 2–2 i 86:e och på tilläggstid kom 3–2 från Markus Johansson.

– Vi fällde oss själva. Vi skulle ha avgjort den här matchen tidigare. Vi skapade otroligt många målchanser som vi brände så det skulle aldrig från första början kommit till situationen som blev nu, konstaterar Nordvärmlands tränare Filip Rinstad och fortsätter summera tillställningen:

– Vi åkte på en straff i 86:e minuten där bollen studsade upp på handen på en spelare som skulle täcka skott. Joseph Leke Asong räddade straffen men de satte returen till 2–2 och sedan var det en hörna till 2–3 i 93:e eller 94:e. Det var bara otroligt starkt och skickligt av deras spelare.

Rinstad tycker ändå att det ser lovande ut inför fortsättningen med tanke på prestationen.

– Ja, gud ja. Vi ska klara det här. Det finns inte en cell i mig som inte tror att vi kommer klara det här.

”Jätte-jätteskönt”

Säffle SK, det tredje värmländska laget i serien, hade 20 poäng på 21 matcher inför söndagens hemmamöte med tredjeplacerade IFK Skövde. Säffle hamnade i 0–1-underläge, men Fredrik Larssons kvittering gav 1–1 i halvtid och det blev även slutresultatet.

– Det var en skön poäng, det är inte så mycket att säga om det. Det var såklart jätte-jätteskönt för oss att få en poäng. För oss är det bara att fortsätta kriga och fajtas hela tiden, säger Säffles huvudtränare Edin Mesic och fortsätter:

– Killarna gjorde en bra prestation mot Skövde. Vi jobbade och slet hårt och stundtals spelade vi väldigt bra fotboll och vi mötte ett väldigt bra lag.

– Vi får njuta lite i kväll av en poäng och vila lite. Sedan är det på det igen bara och vi ska göra vårt yttersta hela vägen.

Efter 22 omgångar är Säffle nu tolva, alltså negativ kvalplats, med 21 poäng på 22 matcher, och Nordvärmland är på nedflyttningsplats med 20 pinnar.

Torslanda IK är ny serieledare. Torslanda bortabesegrade Grebbestads IF med 3–1 och petade ner FBK Karlstad till andra plats tack vare bättre målskillnad.

Artikeltaggar

Claes NymanDivision 2 norra GötalandEdin MesicFBK KarlstadFilip RinstadFotbollHaytham ChebilIFK Skövde fotbollMarkus MobergNordvärmlands FFSäffle SKStenungsunds IFVänersborgs FK

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.