Hoppa till huvudinnehållet

Anneli Mylly (V) om läktarfrågan: ”Har flera parallella spår”

Publicerad:
Anneli Mylly (V), kommunstyrelsens ordförande, om den nya läktaren som behöver byggas på Stora Valla.
Anneli Mylly (V), kommunstyrelsens ordförande, om den nya läktaren som behöver byggas på Stora Valla. Foto: Anna-Stina Tallmyren

Före matchen mellan Degerfors och Malmö FF på lördagen intervjuades kommunstyrelsens ordförande Anneli Mylly av Discovery om läktarfrågan på Stora Valla.

– Vi har flera parallella spår som vi jobbar med just nu. Jag är inte orolig för att det inte ska bli någon läktare, säger hon.

Degerfors IF och ordföranden Fredrik Rakar är oroliga för läktarfrågan på Stora Valla, där arenakraven från förbundet är så höga att de inkomna anbuden till byggandet just nu anses för höga för Degerfors kommun.

Före matchen på lördagen intervjuades Anneli Mylly (V) av Discovery, och fick bland annat svara på frågan om hur hon ser på Rakars och DIF:s oro.

– Vi har flera parallella spår som vi jobbar med just nu. Jag är inte orolig för att det inte ska bli någon läktare.

– Vi har i dag dispens till den 15 maj och våra tjänstepersoner försöker arbeta och få till möten med förbundet för att få ytterligare dispens, för att vi inte ska få så stor tidsnöd. Vi jobbar med flera spår, så jag är positiv, säger Mylly till Discovery.

Kraven består bland annat i 3 000 platser under tak och har funnits i cirka tio år. Men bestämmelserna gör ofta att små klubbar och kommuner får det svårt.

– Det är inte bra, och man förstår inte hur dom tänker (på förbundet) för man utarmar de små klubbarna till slut. Vi köpte tillbaka Stora Valla 2015 för att inte Degerfors skulle gå i konkurs och sedan dess har vi lagt ner cirka 72 miljoner kronor i arenan, och det är ganska mycket pengar för en liten kommun.

Mylly och Degerfors kommun är trots allt positiva till att det kommer bli en lösning på frågan.

– Vi ska bygga en läktare, men hur den ser ut är inte klart. Vi har flera parallella spår med den här ursprungliga planen, det kommer bli bra i slutändan.

– Jag är övertygad om att vi kommer lösa det här, det vi försöker få till nu är en extra dispens som är lite längre. Vi vill ha lite längre än till 15 maj och några matcher till. Jag tror vi kommer lösa det här, avslutar Mylly.

Artikeltaggar

Anneli MyllyDegerforsDegerfors IF HerrDegerfors kommunEkonomiFotbollKommunstyrelsenKonkurserSportStora VallaVänsterpartiet

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.