Hoppa till huvudinnehållet

BIK-kaptenen efter förlusten: ”Jag tycker vi visade upp ett bra spel”

Publicerad:
Gustaf Franzén deppar efter Östersunds 2–1-mål i mitten av andra perioden.
Gustaf Franzén deppar efter Östersunds 2–1-mål i mitten av andra perioden. Foto: FREDRIK KARLSSON

Gustaf Franzén var uppenbart besviken på premiärresultatet, men inte på insatsen.

– Jag tycker vi tar med oss att vi visade upp ett bra spel. Sen måste effektiviteten upp och det är något vi kommer fortsätta jobba med, säger lagkaptenen efter 2–4 mot Östersund.

Gustaf Franzén kom två mot en med Jacob Ringman drygt 12.30 in i mittenperioden. BIK-kaptenen höll inne passningen och valde att satsa på skott, ett skott som målvakten Alex D’orio räddade med benskyddet.

– Jag hann tänka flera gånger. Kanske var det lite premiär över det. Kanske tänkte jag en gång för mycket i stället för att bara gå in och hänga den, säger Franzén.

– Men en centimeter upp så hade den gått in i stället. Så är det ibland.

”Lite jobbig sekvens”

Marginalerna blev snabbt ännu mer smärtsamma för BIK och Franzén – när Östersund i stället tog ledningen med 2–1 i slutet av samma byte.

Andreas Söderbergs backskott studsade in via touchar på Gustaf Franzén, Sebastian Benker (som fick målet) och Marcus Hellgren-Smeds benskydd.

– Jag tror den tog på min byxa, var på väg ut i hörnet, tog på Östersundspelaren och träffade ”Hellas” i ryggen och gick in, säger Franzén.

– Det var en lite jobbig sekvens. Det får bara rinna av en, men det är klart jag hade velat göra mål och önskar att deras inte hade gått in i mål.

Hyllade fansen

BIK kom aldrig i kapp efter olycksminuten, utan förlorade till slut premiären med 2–4.

Hemmaklacken höll i gång bra under matchen, framför allt i första och andra perioden. Kapten Franzén beskrev stödet från klacken som grymt och grämde sig över att hans lag inte kunde ge den resultatet han tycker att de förtjänade.

– Det var absolut en positiv överraskning. De hördes under hela matchen och manade på oss. Se bara på starten... Vi flög därute.

– Jag hade inte velat något hellre än att stå och fira tre poäng med fansen just nu.

Franzén tycker att hans lag hade chanser för och borde ha dragit ifrån med några tidiga mål.

– Vi får träna lite på ”killerinstinkten”. Hockey handlar om att sätta pucken i kassen. Men i det stora hela tycker jag att spelet var bra och att vi spelade rolig hockey. Vi förtjänade ett bättre resultat.

BIK spelar härnäst hemma mot Tingsryd på onsdag.

BIK föll i hemmapremiären efter svag insatsLeanderssons kanon räckte inte: ”Jäkligt surt”

BIK Karlskoga–Östersund 2–4 (1–1, 0–1, 1–2)

Första perioden: 1–0 (8.00) Theodor Pistek (Albert Lyckåsen, Eskild Bakke Olsen), 1–1 (10.40) Max Krogdahl (Sebastian Fakt, Henrik Marklund).

Andra perioden: 1–2 (13.54) Sebastian Benker (Max Krogdahl, Andreas Söderberg).

Tredje perioden: 1–3 (5.02) Josef Ingman (Georgs Golovkovs, Viktor Granholm), 2–3 (6.15) Alexander Leandersson (Gustaf Franzén, Hampus Plato), 2–4 (19.59) Sebastian Fakt.

Skott: 21–20 (10–4, 6–9, 5–7).

Utv, BIK Karlskoga: 3x2. Östersund: 5x2.

Domare: Granrud Filip och David Laksola.

Publik: 2 871.

Källa: TT.

Artikeltaggar

BIK KarlskogaGustaf FranzénHockeyallsvenskanIshockeyÖstersunds IK

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.