Hoppa till huvudinnehållet

Vill sälja hus – men inneboende är försvunnen: ”Saker placerade från framdörr till bakdörr”

Publicerad:
Fastighetsägaren vädjar nu om hjälp hos Kronofogden för att inte hamna i ekonomisk knipa.
Fastighetsägaren vädjar nu om hjälp hos Kronofogden för att inte hamna i ekonomisk knipa. Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Fastighetsägaren vill sälja huset i Hagfors kommun, men en tidigare inneboende vägrar flytta sina saker, och går inte att få tag i.

Nu sträcker fastighetsägaren ut en hand till Kronofogden för att få hjälp.

– Passage är helt omöjlig då sakerna är placerade från framdörr till bakdörr, skriver fastighetsägaren.

En fastighetsägare i Hagfors kommun vill sälja en av sina fastigheter. Det finns bara ett problem. Den senaste inneboende vägrar flytta sina saker från husets garage, och ingen vet vart hen befinner sig.

Nu vädjar fastighetsägaren till Kronofogden om hjälp med att få tag i hyresgästen och få bort allt.

– Ägodelarna är placerade i ett garage där passage är helt omöjlig då sakerna är placerade från framdörr till bakdörr. Det finns även ägodelar utspridda i bostadsdelen inne i fastigheten som måste avlägsnas, skriver hen.

Eftersom huset ska säljas behöver det göras i ordning inför försäljningsprocessen. Det här sätter rejäla käppar i hjulen för den, och riskerar att ge fastighetsägaren ekonomiska bekymmer, skriver hen själv.

– Det ska städas ur, fotograferas och läggas ut till försäljning. Allt detta stoppas och en försäljning blir omöjlig och försätter mig i en stor ekonomisk knipa.

Den inneboende höll till i fastigheten i ungefär två år, men sedan i våras är hen försvunnen. Inte ens anhöriga till den inneboende har någon aning om vart personen befinner sig.

– I mars 2023 bara försvann hen. Ingen vet vart personen bor eller vart hen tagit vägen.

Artikeltaggar

Bostad och byggenEkonomiFastigheterFörsäljningHagforsHagfors kommunKronofogden

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.