Hoppa till huvudinnehållet

Kritiserade snackisen – Ejdsell om matchstraffet: ”Ska jag bara stå där?”

Publicerad:
Färjestads Victor Ejdsell fick matchstraff mot HV71.
Färjestads Victor Ejdsell fick matchstraff mot HV71. Foto: CARL SANDIN

Victor Ejdsell och Tommi Tikka fick båda lämna isen efter ett bråk i den andra perioden. Beslutet kritiserades i TV4-studion och många är oförstående till att spelarna fick lämna.

– Jag tycker det är otroligt konstigt, säger Victor Ejdsell.

FBK-forwarden sköt mot HV-kassen efter avblåsning.

Det gillades inte av Tommi Tikka som omedelbart konfronterade Victor Ejdsell.

Spelarna såg båda förvånade ut när beslutet förkunnades och Victor Ejdsell tycker att straffet var för hårt.

– Jag tycker det är otroligt konstigt. Ska jag bara stå där och ta emot slag i ansiktet och inte röra en fena? Och bli avskickad för det dessutom.

Fick du någon förklaring från domarteamet?

– Ingen alls, jag väntar med spänning.

Ejdsell kunde trösta sig med att hans lagkamrater ordnade en vändning som länge såg osannolik ut och att man fortsätter toppa SHL.

”Vändningen visar varför FBK blir ett topplag – matchstraffen ett stort skämt”

Så säger regelboken

”Större straffet ska ådömas den spelare som framhärdar i att fortsätta involveras i en roughingsituation och som enligt huvuddomarens bedömning inte bestraffas tillräckligt med mindre straffet”, formuleras det i regelboken.

Skillnaden mellan roughing och fighting: ”Roughing är en mindre typ av gruff som inte övergår till ett slagsmål. Ett gruff är en situation som involverar två spelare där minst en av dem utvisas. Ett slagsmål ska anses ha inträffat när minst en (1) spelare slår eller försöker slå en motståndare upprepade gånger, eller när två (2) spelare brottas med varandra på ett sätt som gör det svårt för linjedomarna att ingripa och sära på spelarna.”

Artikeltaggar

FärjestadFärjestad BK HerrHV71IshockeyJönköpingSHLSlagsmålSportTommi TikkaTV4Victor Ejdsell

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.