Hoppa till huvudinnehållet

Tre bilar krockade i rondell vid E18 – en förd till sjukhus: ”Mycket trafik”

Publicerad:
Genrebild.
Genrebild. Foto: Johan Nilsson/TT

Tre personbilar var inblandade i en trafikolycka vid stora rondellen i Karlskoga. En person blev avförd till sjukhus, med oklara skador.

Olyckan ska ha inträffat söder om rondellen, på väg 205 i höjd med stadsdelen Skranta. Larmet inkom klockan 15.40 på torsdagseftermiddagen och två enheter från räddningstjänsten var snabbt på plats.

– Det är tre personbilar som har kört ihop i rondellen, så det är inga höga hastigheter vi talar om. Just nu är vänsterfilen avstängd i riktning österut. Räddningstjänsten tror att man är kvar på platsen i 25 minuter till, säger Nina Begallo, teamledare på SOS Alarm klockan 16.

En ambulans var tidigt framme vid olycksplatsen.

– En person har lastats och blivit avförd till sjukhus.

Skadorna ska inte vara livshotande.

Trafiken påverkades ett tag i båda riktningar men efter att avstängningen hävdes klockan 15.56 kunde trafiken åter flyta på vid platsen.

Trafikbrott

Klockan 16.15 avslutade räddningstjänsten insatsen och lämnade över till polisen.

– Tre personbilar var involverade i en kökrock där två bilar kördes på bakifrån. Det var mycket trafik. Exakt vad det kommer landa i vet jag inte i nuläget, men en eller flera förare kommer att delges misstanke om trafikbrott, den eller de som är påkörande och därmed vållande till olyckan, säger Lars Hedelin, presstalesperson hos polisen i region Bergslagen.

Klockan 19.30 meddelade polisen att en förare i artonårsåldern fått en bot för olyckan.

Artikeltaggar

E18KarlskogaOlyckorOlyckor och katastroferSkrantaSveriges RadioTrafikTrafikolyckorTrafikverket

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.