Hoppa till huvudinnehållet

Till minne: Lennart "Kaggen" Kagebo

Publicerad:
Lennart ”Kaggen” Kagebo spelade ackordscittra.
Lennart ”Kaggen” Kagebo spelade ackordscittra.

Den välkände Karlstadsprofilen Lennart Kagebo har lämnat oss. Under namnet Kaggen blev han en kändis i populärmusikkretsar med en stor mängd vänner och bekanta.

Bland dessa fanns personer som Thore Skogman, Sven-Erik Magnusson, Ingvar Karlsson och Alf Robertsson för att nämna några. Lennart var otroligt snäll och omtänksam och höll tät kontakt med sin vänkrets via telefon.

I Kaggens orkester för funktionshindrade var han tongivande och fick vara med om några skivsläpp och flera större framträdanden. Han sjöng och spelade ackordscittra – Ingvar Karlsson från Sven-Ingvars byggde en tonljuslampa som visade vilka ackord som skulle spelas. Flera andra musiker var med och stöttade orkestern.

När Lennart fick en mikrofon i handen och en publik framför sig kunde han vara mycket professionell och underhållande och visste mycket väl inom vilka gränser han skulle hålla sig med kommentarerna.

De områden där hans kapacitet inte räckte till kompenserade han med stora kunskaper på annat, framför allt inom populärmusiken. Han kunde namnge de flesta låtarna som spelats in inom dansband- och folkrocksgenren, och han kunde många av texterna liksom årtalen för inspelning.

En stor entusiast var han, och ett bra liv tror vi, hans vänner, att han har haft.

Artikeltaggar

DansbandDödsfallIngvar KarlssonKaggensKändisarMusikNöje/KulturSven-IngvarsTill minne

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.