Hoppa till huvudinnehållet

Romstadparet har sålt villan – hit flyttar de istället

Publicerad:
Anna Grundström Rundh och Mikael Rundh har sålt villan på Romstad.
Anna Grundström Rundh och Mikael Rundh har sålt villan på Romstad. Foto: Privat

Nu har paret Anna Grundström Rundh och Mikael Rundh sålt sin villa med eget poolområde på Romstad i Karlstad för 9,4 miljoner. Ett hus som de kände vemod inför att sälja efter allt arbete de lagt ner.

Nu kommer de att flytta till ett hus på Bomstad vid Vänerns strand. Ett hus som blir ännu ett byggprojekt.

– Vi ger oss in i en ny resa med utbyggnad och tillbyggnad, men det känns också bra, även om vi sa ”aldrig mer” när vi hade gjort klart på Romstad, men nu står vi där igen, säger Mikael Rundh.

NWT berättade för en dryg månad sedan om Anna Grundström Rundh och Mikael Rundh som skulle sälja sin villa på Romstad som de ägt i 20 år. En villa som de lagt ner många år på att bygga ut och restaurera. Men nu är den såld genom Fastighetsbyrån i Karlstad för 9,4 miljoner. Köpare är en barnfamilj bosatt i Stockholm, men som har rötterna i Värmland.

– Han är från Karlstad och hon från västra Värmland, men de har bott i Stockholm nu i några år. De flyttar hem och då ville de specifikt till Romstad. När de fick se det här huset föll det dem i smaken. Det blir som handen i handsken att just de tar över, säger Mikael.

Villa på Romstad har eget poolområde.
Villa på Romstad har eget poolområde. Foto: Fastighetsbyrån Romstad

Under den gångna helgen fick de besök av Stockholmsfamiljen.

– De fick lite ritningar och lite tips om poolen och koder till gräsklipparen, det kändes jättebra efter vi hade träffat dem. Så nu har vi kontakt hela tiden faktiskt, de är jättetrevliga, säger han.

Det kanske är så att ni kan komma och hälsa på dem?

– Det har vi som ett krav, annars så säljer vi inte, säger Mikael och skrattar.

Det som gjorde att Anna och Mikael tog steget att sälja huset de lagt ner sin själ i var att de saknade närheten till skogen. Men i somras hittade de ett hus på Bomstad med Vänern som närmaste granne omgivet av skog och det fick deras hjärtan att klappa lite extra. Så i slutet av oktober går flyttlasset hit. De flyttar till Bomstad tillsammans med sina fyra barn.

Utsikten från nya huset på Bomstad som Anna Grundström Rundh och Mikael Rundh köpt.
Utsikten från nya huset på Bomstad som Anna Grundström Rundh och Mikael Rundh köpt. Foto: privat

– Det känns jättebra, det är ett perfekt läge för oss allihop. Vi flyttar rakt in i ett hus som kanske är lite för litet för våran del. Det blir trångt, men det har väl sin charm också. Vi får bo in oss där och sen är tanken att vi ska gör någon form av utbyggnad och tillbyggnad. Anna är experten och så får hon sätta fart på Olle, som är hennes pappa som får rita och tänka till, så det blir en ny gemensam resa, säger Mikael.

Anna kommenterar:

– Pappa ritade ju också huset på Romstad. Vi kommer att skissa på huset ganska direkt. Men innan byggnadslovet är klart tar det sin tid. Vi hoppas på att vara igång senast nästa höst. Men det beror på kommunen och hur svårt det kan vara att få till alla önskningar utifrån marken.

Blir det en pool precis som i huset på Romstad?

– Det får vi se. Vi har härliga Vänern som pool till att börja med, det kanske räcker. Men barnen säger att ”vi måste väl ha en pool, pappa”, så vi får se, men det är inte prio 1, säger Mikael.

Artikeltaggar

BomstadBostad och byggenFastighetsbyrånMikael RundhRomstadVänernVillor

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.