Hoppa till huvudinnehållet

Nytt koncept i Muris gamla lokal – rustika och matiga sallader

Publicerad:
Linnea Jansson, Madeleine Torpman och Diana Lundqvist öppnar upp en ny salladsbar i Gräsdalen.
Linnea Jansson, Madeleine Torpman och Diana Lundqvist öppnar upp en ny salladsbar i Gräsdalen. Foto: Klara Mörtel

Linnea Jansson, Madeleine Torpman och Diana Lundqvist från Eda uppfyller en dröm och öppnar en salladsbar i Gräsdalen.

– Det är rustika och matiga sallader, och allt är hemlagat från grunden, säger Linnea Jansson.

Den 16 oktober öppnar Asters upp i Gräsdalen i Muris gamla lokal. De tre goda vännerna har planerat att öppna en salladsbar i ungefär ett år och i somras hittade de den rätta lokalen.

– Vår vision är att slåss med snabbmatskedjorna i framtiden. Så vi vill ligga nära vägarna där folk är i rörelse. Därför är den här lokalen perfekt. Det är många som stannar här för att äta lunch, säger Linnea Jansson.

Beskriv ert koncept?

– Allt ska vara klart när man kommer in. Man kan ta med salladen eller sitta kvar. Sedan har vi också två varma alternativ som man kan få kallt och ta med som matlåda, eller sitta kvar så värmer vi den på plats, säger Diana Lundqvist.

Sedan de tog över lokalen för några veckor sedan har de renoverat. De har själva rivit, spacklat, slipat, målat och gjort om för att sätta sin egen prägel på lokalen. Nu är snickarna på plats för att göra finliret.

Testat sig fram

Alla tre har en bakgrund inom service och restaurang och har haft en klar bild från början om vad de vill göra. Under det senaste året har de varit i flera städer för att testa olika typer av sallader och hittat sin egen prägel.

– Vi har hyrt ett kök i Eda för att provlaga all mat och testat oss fram. Då har vi också bjudit in vänner och kockar som fått provsmaka och ge feedback, säger Linnea Jansson.

Hon fortsätter:

– Det viktiga för oss är att det är rustika och matiga sallader, och allt är hemlagat från grunden. Folk suktar efter salladsbarer med snabbmats-nisch, fast vällagat, mättande och mer hälsosamt.

Artikeltaggar

EdaGräsdalenHandelMat och dryckRestaurangerService

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.