Hoppa till huvudinnehållet

Misshandelsmisstänkt inför rätta – ska även ha hotat häktesvakt

Publicerad:
Brott. Blåljus. Straff. Domstol. Rättegång. Häktning. Häktningsförhandling. Värmlands tingsrätt
Brott. Blåljus. Straff. Domstol. Rättegång. Häktning. Häktningsförhandling. Värmlands tingsrätt Foto: Helena Karlsson

Under fredagen är det dags för rättegång mot den 26-årige man från Filipstad som är misstänkt för grov misshandel mot en man inne på Hotell Hertig Karl i augusti.

Den 26-årigen mannen är åtalad, misstänkt för flera brott. Bland annat den grova misshandel som en man utsattes för inne på Hotell Hertig Karl i somras.

Mannen fick ta emot ett flertal slag mot huvudet och fick sårskador och hjärnskakning efter händelsen.

26-åringen är även åtalad, misstänkt för narkotikabrott eftersom han enligt analysen av hans prover hade flera olika narkotikaklassade substanser i kroppen.

Mannen har även varit hotfull och riktat ett dödshot mot en kriminalvårdare på häktet i Karlstad.

I samband med misshandeln ska polis och ambulans skickats till restaurangen redan innan händelsen eftersom 26-åringens mamma larmat 112 om att mannen verkat psykiskt påverkad och att hon var orolig.

Ambulanspersonal och polis pratade med mannen men gjorde bedömningen att han var lugn och åkte vidare till ett annat larm.

Därefter kom larmet om att 26-åringen ska ha gått till angrepp mot mannen.

26-åringen förekommer på flera ställen i brottsregistret och han har enligt förundersökningen inte velat medverka i utredningarna.

Artikeltaggar

ÅtalBrott, lag och rättFilipstadHotHotell Hertig KarlKarlstadMisshandelNarkotikabrott

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.