Hoppa till huvudinnehållet

Bilsportbossen dementerar rykte om toppjobbet i fotboll: ”Stämmer absolut inte”

Publicerad:
Anna Nordkvist tänker fortsätta som generalsekreterare för Svenska bilsportförbundet, även om det ryktas att hon är aktuell för samma befattning inom fotbollen.
Anna Nordkvist tänker fortsätta som generalsekreterare för Svenska bilsportförbundet, även om det ryktas att hon är aktuell för samma befattning inom fotbollen. Foto: Foto Jonas Bilberg/tt

Svenska fotbollförbundet söker en ny generalsekreterare och enligt Expressen är bilsportförbundets nuvarande dito, Karlstadsboende Anna Nordkvist, en av de aktuella.

Men för NWT dementerar hon å det bestämdaste.

– Stämmer absolut inte, säger Nordkvist.

Håkan Sjöstrand lämnar rollen som generalsekreterare på Svenska fotbollförbundet, SvFF, den 31 december i år. Enligt uppgift vill förbundet helst ha en kvinna som efterträdare.

Andrea Möllerberg, kanslichef på Stockholms fotbollsförbund, nämns som hetaste kandidaten. Även SHL:s vd Jenny Silverstrand lär vara med i processen och alltså Anna Nordkvist, 47, som dessutom är högt uppsatt i Internationella bilsportförbundet, Fia. Hon är vicepresident.

SvFF vill inte kommentera under pågående process, men det tycker Anna Nordkvist att förbundet borde göra i hennes fall.

– Jag vet ärligt talat inte varför de publicerat mitt namn, men jag har varit i kontakt med fotbollförbundet och bett dem dementera. Det är ingen uppgift som stämmer. Jag tycker att jag har världens bästa jobb, och vill absolut inte göra något annat än det jag gör i dag. Vi har mycket spännande grejer på gång.

Om du skulle ta det jobbet hade du väl varit tvungen att lämna Fia också?

– Kanske, det vet jag inte. Jag är ju vald där utifrån presidenten. Men det är inget jag funderar på. Jag ska vara kvar så länge som styrelsen vill ha mig kvar.

Nordkvist är ändå lite smickrad att hon nämns i sammanhanget.

– Jag tycker absolut att det bra, både utifrån det arbete jag lägger ner och gör, och utifrån svensk bilsports perspektiv. Det visar ju att vi blir uppmärksammade och gör bra saker inom Svenska bilsportförbundet.

Internationellt har Fia bland annat att hantera krisen i eldrivna rallycross-VM efter den dramatiska branden i England. Ett beslut har tagits att slutföra säsongen med bilar från den lägre eldrivna klassen, RX2e.

Kan du säga något om utredningen av branden och framtiden för VM?

– Nej, även om jag sitter i Fia har jag ingen mer information. Jag vet att det förs samtal med batteritillverkarna och inför framtiden. Vi får nog avvakta en stund till.

Nordkvist är också vd i Svenska rallyt efter Glenn Olsson.

– Vi är i fas med sträckplanering och mycket annat. Det känns jätteroligt. Vi har försökt föra en tidig dialog med markägare, samebyar, Trafikverket, Länsstyrelsen och kommunen.

Ett uppgift är att försöka få stöd från staten, för att klara ökade kostnader.

– Det är en utmaning. Evenemangsstrategin för alla stora evenemang, inklusive idrott, tycker jag inte att Sverige fått på plats. Det måste vi om vi ska kunna konkurrera. Vi var på VM-tävlingen på Sardinien och där kliver staten in fullt ut. Man tar inte ens betalt för biljetter, allt är gratis. Det är långt ifrån här, säger Anna Nordkvist.

Bilsportbossen om ovissheten efter branden i rallycross-VM: ”Jag får ligga på”En dag i motorsportens tecken: ”Fantastiskt initiativ”Rallybossen från Karlstad: ”Oliver är fantastisk”Svenska rallyts vd upprörd över hot och hat mot samer: ”Aldrig acceptabelt”

Artikeltaggar

Anna NordkvistEnglandExpressenMotorsportSardinienSHLSportStockholmStyrelserSvenska BilsportförbundetSvenska FotbollförbundetSvenska rallytTrafikverket

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.